מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן-טוב, אמר הערב (חמישי) כי אחרי חג הפסח המשק צפוי לחזור לפעילות באופן הדרגתי, כאשר הערים בהן התחלואה נמוכה, יהיו הראשונות לחזור לשגרה. במקביל, הערב היו צפויים שרי הממשלה בראשות נתניהו, להחליט על המשך הסגר הכללי, אך נכון לשעה זו - הסגר יבוטל והמדינה תחזור מחר בשעה 6 בבוקר ל"שגרת הקורונה" כפי שהיו רגילים אליה.
המהלך לאישור המשך הסגר עד לתום חול המועד ככל הנראה נבלם בין היתר בשל הלחצים שהפעיל שר הביטחון נפתלי בנט ומשרד האוצר. בנט תקף בחריפות את הרצון להמשיך את ההסגר ודרש לעבור "מפטיש לפינצטה". גם בכירים באוצר הודיעו בנחרצות - נתנגד להמשך הסגר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במהלך ריאיון לדני קושמרו במהדורה המרכזית, אמר בר סימן-טוב, כי על אף הפגיעה הקשה במשק, מספר המתים בישראל הוא נמוך מאוד ועל כן המדיניות שנקט משרד הבריאות עד כה, היא נכונה: "השילוב בין המדיניות וההתנהגות, הוא זה שמביא לתוצאה החיובית. לאחר חג הפסח, אנו רוצים לשחרר את הפעילות הכלכלית באופן מדורג. אילו היינו מקשיבים לקולות אחרים- היינו במצב אחר". משרד הבריאות הודיע עוד כי בהמשך לחובה לעטות מסכות מיום ראשון בבוקר - מי שלא ייעשה כן צפוי לסנקציות.
מנכ"ל משרד הבריאות נשאל בין היתר גם על מספר הבדיקות, שיש אומרים שהוא עומד נכון להיום על כ-2,000 בלבד: "אנחנו על בין 6,000 ל-8,000 בדיקות". בתגובה לטענות כי צה"ל מבקש לקבל את האחריות על ביצוע הבדיקות, שכן ייתכן ויוכל לבצע בדיקות רבות יותר ממה שמשרד הבריאות מציע, אמר: "צה"ל נמצא אתנו ביחד בכל הפעולות האלה יד ביד. אני לא מכיר גורם אחד בצה"ל שמכיר את הפרטים וחושב שאפשר לעשות יותר ממה שאנו עושים".
שר הביטחון דרש להעלות את מספר הבדיקות בטענה שהמספר נמצא בשפל גדול וזאת בשל הטענה כי משרד הבריאות "לא מאמין במיוחד בחשיבות הבדיקות". עוד אמר בנט: "״העיכוב בהקמת מערך בדיקות מחייב מדיניות גורפת של סגרים כלליים אשר מביאה לנזק עצום לכלכלת ישראל ולפרנסת מיליוני עובדים ובעלים במגזר הפרטי".
השתתפו בהכנת הכתבה: דנה ויס, עמליה דואק וקרן מרציאנו.