לקום בבוקר זה קשה, במיוחד בחורף. אבל מסתבר שדווקא הצליל של השעון המעורר הוא זה שיקבע איך תתפקדו במהלך היום, כך על פי מחקר חדש שנערך באוסטרליה. הצלילים הצורמים והנעימים, זה מה שמליצים המומחים. כתבנו פגש אם ובת שמתעוררות עם שעונים שונים לגמרי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
חוקרים אוסטרלים מצאו שהצליל שאדם קם איתו בבוקר קשור לתפקוד שלו בשעות הראשונות של היום. ד"ר עמית גרין, מומחה לרפואת שינה מאסותא אומר ש"כל מי שמתעורר בבוקר עם שעון הוא בעצם חסוך שינה, לא קם ביקיצה טבעית והשאלה היא כמה זמן לוקח לו להגיע לתפקוד מלא".
"אני נורא מפחדת לא להתעורר בבוקר אז אני שמה חמישה שעונים עם צלילים מעצבנים", אומרת רומי גבריאל מתל אביב. "גם הרבה שעונים וגם צליל מחריד וחזק".
באותו זמן, מטרים ספורים ממנה מתעוררת רניה גבריאל, אמה של רומי, עם צלילים נעימים ורכים. "כשאני שומעת את הצלצול של רומי זה מביא לי את הקריזה", היא אומרת. "איזה כיף להתעורר עם השעון המעורר שלי, לפעמים אני לא מכבה כי אני אוהבת את הצליל".
החוקרים ממליצים להתעורר עם שיר שמח וכזה שנבנה בהדרגה כמו ויוה לה וידה של להקת קולד פליי. "צלצולים מלודיים עם מוזיקה גורמים להתעוררות טובה יותר ותפקוד טוב יותר בשעות הראשונות של היום", אומר ד"ר גרין. אבל הכי חשוב זה לשמור על מספיק שעות שינה.