בזמן שהמדינה מתכוננת למערכת בחירות שלישית, אחד הגופים שנפגע מכך במיוחד הוא המשטרה. כבר יותר משנה שהארגון החשוב הזה, שמונה יותר מ-30 אלף שוטרים, מנסה לתפקד ללא מפקד רשמי ומוגדר, זאת למרות שניתן אור ירוק מבחינה משפטית למינוי כזה גם בתקופת בחירות. בכירים במשטרה מזהירים: בקרוב יתחילו גם האזרחים לשאת בהשלכות של המצב. "מישהו יכול להגיד שאין לנו רמטכ"ל יותר משבוע?!", תוקף ניצב בדימוס אריה עמית, לשעבר מפקד מחוז ירושלים. "ארגונים גדולים צריכים אבא".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בספטמבר 2018 הודיע השר לביטחון פנים גלעד ארדן כי כהונתו של אלשייך לא תוארך, בנובמבר כבר חגגו לו פרידה רשמית ובהמשך - המינוי של משה צ'יקו אדרי שהיה מועמד לתפקיד הסתבך ונפל. ולמרות שחלפה מאז כמעט שנה וחצי, הארגון עדיין נותר יתום ממפכ"ל.
"ברק בכר עזב שבוע שעבר, מיד מינו את אבוקסיס", אומר ניצב בדימוס דוד צור, לשעבר מפקד מחוז ת"א. "אם בקבוצת כדורגל לא יכולים לחכות אפילו שבוע בלי לשים מאמן שיוביל את הקבוצה, אז אתה מצפה שארגון כמו משטרת ישראל - יהיה לו מפקד קבוע. התרגום של זה בעיניי האנשים בארגון זה 'לא סופרים אותנו'. התוצאה של הדבר הזה זה נפילה במורל, כאשר המורל נפגם המוטיבציה לעבוד נפגמת. פה מתחיל האסון הגדול כי מי שמשלם את המחיר זה אתה ואני וכל אזרח אחר".
לדברי יעקב בורובסקי, לשעבר מפקד מחוז צפון, "אתה לא ממלא מקום לחודש ימים, לא לחודשיים, אנחנו שנה וחצי, מוטי כהן ממלא המקום כבר מעביר מערכת בחירות שלישית. למה שיתייחסו אליו ברצינות? הוא יכול להסתכל רק על הטווח הקצר, הוא לא יכול להסתכל על הטווח הבינוני, הוא לא יכול להסתכל על הטווח הארוך. כי לך תדע, אולי הוא לא המפכ"ל הבא?".
במקביל לחוסר היציבות בתוך הארגון והאירועים בשטח, נאלצו במשטרה להתמודד במהלך השנה עם גורם נוסף ומאיים לא פחות: ההתקפות הישירות של ראש הממשלה נתניהו ושל בכירים נוספים. "יש היום לא מעט נבחרים שאתה ממש מרגיש שהם אנטי-משטרה וזה צריך להיות הפוך לגמרי", אומר הניצב בדימוס אריה עמית. "ההתייחסות של הנבחרים למשטרה גורמת לפחות ופחות שיתוף פעולה של האוכלוסיה עם המשטרה, יחד זה פצצת אטום. זה פצצה הרבה יותר מסוכנת מכל פצצה גרעינית של האירנים".