המספרים בבריטניה - בהשוואה לישראל: בתחילת משבר הקורונה, לבריטים הייתה גישה שונה מזו שננקטה בישראל ובכל שאר מדינות העולם כלפי הנגיף - גישה שזכתה לביקורת שלפיה יש לבודד רק את המבוגרים באוכלוסייה ולא לנקוט במגבלות מחמירות כלפי היתר. הגישה הזו הוכיחה את עצמה כשגויה מהר מאוד - מה שהוביל את ראש הממשלה הבריטי ג'ונסון לשנות כיוון, ולהורות על מדיניות של סגר רק בימים האחרונים, אז איך ייתכן שבהשוואה בין בריטניה לישראל - כאן העלייה במספר החולים היא חדה יותר ביחס לגודל האוכלוסייה?
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בבריטניה, בדומה לישראל, יש מערכת בריאות ציבורית, ביטוח בריאות ממלכתי ומערכת המידע מהימנה. אלא שבממלכה, המודעות למצב בקרב ההנהגה הייתה מאוחרת יחסית - זאת לעומת ישראל. כאן נקטו מוקדם בצעדים הנדרשים. בנוסף, ישראל נקטה מוקדם בסגר בינלאומי - ובריטניה הייתה תנועה חופשית של מטוסים עד לאחרונה. עוד החליטה ישראל על סגר אוכלוסייה בשלב מוקדם יותר מבריטניה.
על סמך הנתונים הללו, הציפייה הייתה שבריטניה תעבור את ישראל במדד החולים החדשים, אלא שביחס לגודל האוכלוסייה - ישראל עוברת את בריטניה. עם זאת, מספר המתים בממלכה גדול פי 7 מזה שבישראל: בעוד שבישראל נרשמו עד כה 5 מתים מהמחלה, בבריטניה נרשמו 36 (ביחס ל-9 מיליון תושבים - מספר התושבים בישראל).
ייתכן שאחד ההסברים לכך הוא שיעור המבוגרים באוכלוסייה: בבריטניה, 18.2% מהאוכלוסייה הם מעל גיל 65 וכאן אחוז המבוגרים באוכלוסייה עומד על 11.5%. ישראל היא מדינה צעירה יחסית - מה שעוזר לנו להתמודד טוב יותר עם הנגיף, זאת מכיוון ששיעור החולים שיסתבכו ויגיעו לטיפול נמרץ צפוי להיות נמוך יותר.