בהלה בדיור המוגן בירושלים: קשישה סבלה מתסמינים החשודים כקורונה, נשלחה שלוש פעמים לבית החולים – ורק הבוקר (ראשון), לאחר יומיים של חוסר ודאות, נלקחה ממנה בדיקה. 90 הקשישים המתגוררים בדיור המוגן הוכנסו לבידוד וזועמים על התנהלות בית החולים שערי צדק, שהחזיר את הקשישה פעמיים אל בית האבות בלי שבכלל נבדקה בבדיקת קורונה. הבוקר התברר שהיא לא נדבקה, אבל ילדיהם של הדיירים דורשים לאפשר בדיקות לכל דיירי המתחם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בלילה שבין שישי לשבת, קשישה בת 86 מדיור מוגן בירושלים חוותה תסמינים המעלים חשד חמור להידבקות בנגיף הקורונה - חום גבוה, שיעול יבש וקוצר נשימה. היא פונתה לבית החולים "שערי צדק", אך שם לא נעשתה לה בדיקת קורונה. באחת לפנות בוקר הוחלט להחזיר אותה לבית האבות, אלא ששם נקטו בזהירות ולא היו מוכנים להכניס אותה עד שתעבור בדיקת קורונה.

הקשישה הובלה בחזרה לשערי צדק ושהתה בבית החולים עד לשעה חמש לפנות בוקר, אז שוחררה בשנית על ידי הצוות. במהלך השבת שהתה הקשישה בדיור המוגן וביום ראשון לפנות בוקר, התסמינים המשיכו להחמיר והיא נלקחה בפעם השלישית ל"שערי צדק" - ורק בפעם זו אפשרו לה לבצע בדיקה – שיצאה שלילית לבסוף.

עובד בדיור המוגן תיאר את הסיטואציה: "שמעתי חילופי דברים קשים בין הנהלת הבית לבין צוות חדר המיון. בלילה בין שבת לראשון, רק לאחר שמצבה התדרדר בפעם השנייה, החזירו אותה לבית החולים. רק ביום ראשון לפנות בוקר הסכימו לקחת ממנה בדיקת קורונה. הטרטור הזה גם מסכן את הדיירת - אישה בת 85 שזקוקה לטיפול רפואי ומעבירים אותה מיד ליד במשך יומיים".

משפחות הדיירים דורשות: "אפשרו להם להיבדק"

אבישג, ששני הוריה מתגוררים בדיור המוגן, סיפרה: "אנחנו מאוד מודאגים ומבקשים שכל שאר הקשישים בדיור המוגן יעברו בדיקות קורונה. עצם זה שהיא הגיעה לבית החולים עם תסמינים ולא עשו לה בדיקת קורונה זה שערורייתי. אחר כך שחררו אותה, הדיירים באותו זמן לא היו בבידוד. הייתה כאן התנהלות רשלנית של בית החולים שהותירה את שאר הדיירים חשופים לסכנה. אנחנו רואים את המצב בשאר בתי האבות בארץ ומפחדים".

המשפחות קוראות לביצוע פעולות בדיקה יזומות בבתי האבות ברחבי הארץ: "צריך לאפשר לכל מי שהוא אוכלוסייה בסיכון, במיוחד הדיירים של בתי האבות והדיורים המוגנים, לקבל את הבדיקות. אנחנו מאוד משתדלים לחזק אותם דרך הטלפון, זה מאוד קשה עבורם להיות סגורים והם בפחד מכל הסיטואציה", סיפרה קרובת משפחה של דיירת במקום.

משערי צדק נמסר בתגובה: "המטופלת נבדקה במיון ולא אותרו תסמינים שמעידים על הידבקות בקורונה ולכן שוחררה. למחרת כאשר שבה למיון, הוחלט לבצע בדיקה והתשובה שהתקבלה היא שלילית".

עו"ד גלית קרנר, מומחית לתביעות רשלנות רפואית, מסרה: "האנדרלמוסיה ששוררת במערכת הבריאות לא נולדה היום ואינה תוצר של איכות הרפואה והצוות המסור של רופאים ואחיות שעושים ימים ולילות על מנת לטפל כמיטב יכולתם. אי הענקת הטיפול הרפואי הדרוש ואי ביצוע הבדיקות המתבקשות באוכלוסיית הסיכון, הם תמונת ראי למערכת בריאות חולה ולא מתוקצבת, ושל המנהיגים הפוליטיים שלא נערכו לעת צרה".