החלוקה הגיאוגרפית של הקורונה מצביעה על נתון מוזר במיוחד: מכלל היישובים הערביים בישראל יש רק 36 חולי קורונה. בעקבות הנתון עולה השאלה האם מתבצעות בדיקות במגזר הערבי, שכן לא יתכנו נתונים נמוכים כאלה. במגזר הערבי מבקרים בחריפות את משרד הבריאות ואת מד"א בטענה שיש עיכוב מהותי בביצוע הבדיקות ביישובים הערביים. ח"כים מהרשימה המשותפת ורופאים מבתי חולים מהצפון מנסים להסביר בשיחה עם N12 היום (שני) מדוע הנתונים כה נמוכים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במקביל, היום ייחנך מתחם "היבדק וסע" של מד"א בוואדי ערה. ד"ר זאיה סעיד, סגנו של יושב ראש כללית, סיפר: "הדרייב אין בוואדי ערה היה אמור להיות שם מזמן, זה מגיע באיחור ובעיקוב. השאלה היא האם באמת המספרים נכונים. אני אומר שהקריטריונים לעשות בדיקת קורונה חייבים להשתנות. במיוחד בכל הקשור לחברה הערבית יש בעיה עם הבדיקות. אני פניתי בעניין הזה למשרד הבריאות, ואני לא מחפש אשמים. כולם יודעים שיש בעיה וזה הזמן לשינוי".
ח"כ ד"ר מטאנס שחאדה מהרשימה המשותפת אמר: "אנחנו במשותפת דרשנו מזמן את מתחם בדיקת הקורונה. אנחנו גם דורשים שמוקדי חירום ביישובים הערביים יקבלו את האישורים על מנת לבצע בדיקות ולא רק לעשות את זה באופן בלעדי למד"א". לטענתו: "מד"א לא נמצאים בכל היישובים הערביים בישראל".
ד"ר ג'יהאד ח'ורי, מומחה למחלקות פנימיות ומחלות ריאה במרכז הרפואי כרמל בחיפה, הסביר: "לצערי עדיין יש אנשים שיוצאים מביתם, מכל המגזרים בחברה הישראלית, וזה פוגע בניסיון למנוע עלייה בכמות הנדבקים". על המספרים הנמוכים בחברה הערבית הוא אמר כי עשויות להיות לכך שתי סיבות: "אנחנו כחברה ערבית פחות פונים לקופות חולים. או שמשרד הבריאות לא עושה מספיק מבחינת הבדיקות". לדבריו: "ישראל נמצאת במצב מתקדם ברפואה יחסית לשאר העולם, אבל אנחנו עדיין מאחורה בעניין מיטות האשפוז וזו בעיה רצינית".
בכיר במערכת הבריאות בצפון הארץ אמר: "המדינה התעוררה מאוד מאוחר מבחינת הקמת דרייב אין ובכל הקשור לנושא הבדיקות בחברה הערבית. היה צריך למפות כבר מתחילת התפרצות המחלה ולבדוק מה קורה בתוך היישובים הערבים, כי בסופו של דבר המחלה הזו לא מבדילה בין האוכלוסיות. הדבר הזה מצביע על אי מוכנות של משרד הבריאות לתרחיש הזה".
"רק בבית חולים בנהריה יש מיטה אחת לאלף אזרחים מהגליל המערבי - האם זה ייתכן?", תהה אותו בכיר. "דבר לא מתאים למדינה מתקדמת כמו ישראל. הגיע הזמן לעשות שינוי במערכת הבריאות כי התפרצות הקורונה מוכיחה שהמחלה תפסה את המערכת עם המכנסיים למטה. אנחנו מקווים שהאדישות כלפי אוכלוסייה כזו או אחרת לא תגרום להתפרצות קשה יותר של המחלה".
חבר הכנסת, אחמד טיבי, אמר על מתחם הדרייב אין לבדיקת קורונה שייפתח בוואדי ערה: "אנחנו במשותפת עשינו הרבה על מנת שייחנך וייפתח מרכז לבדיקת קורונה סמוך ליישובים ערבים. אנחנו מקווים שזה באמת יוביל לשינוי במגמת הבדיקות בכל הקשור לחברה הערבית".