כלבי הפומרניאן הם אינטליגנטים, פוטוגניים ואהובים מאוד בישראל - וזה היה רק עניין של זמן עד שיהפכו לכוכבי אינסטגרם. עם זאת, נראה שהאהדה לכלבים האלה הביאה גם לתופעות מטרידות, בהן הברחות וגידול שלהם בתנאים מחפירים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ללואיס בן הארבע יש מועדון מעריצים של יותר מ-20 אלף עוקבים באינסטגרם. זו היתה אהבה ממבט ראשון: הבעלים שלו, יוסי עובדיה, מצא אותו אצל המוסכניק שלו, התעקש לקנות אותו ממנו - ומאז הם צמודים. הזוגיות הזאת התפתחה גם לעסקים והפכה אימפריה של יחסי ציבור ושיווק באינסטגרם.
אלא שמאחורי החמידות הזו יש מציאות אפלה: תעשיית הברחות ענקית שמגלגלת מיליוני שקלים בשנה ומתנהלת במחשכים, הרחק מהתדמית הזוהרת של הכלבים המיוחדים האלה. גורים רבים מוחזקים בתנאים קשים, ולפעמים לא רואים אור יום במשך תקפות ארוכות. הנקבות מורבעות מדי עונת ייחום - פעמיים בשנה - וזמן קצר לאחר ההמלטה הגורים מופרדים מאמהותיהם ומועברים לקונים.
רק בשבוע שעבר תושבת חיפה בת 28 שחזרה מביקור ברוסיה נתפסה בנתב"ג כשבעגלה של בתה התינוקת הוסלקו שישה גורים בתוך תיק בד. על פי החשד, היא תכננה למכור את הגורים תמורת סכומי כסף נכבדים. אישה אחרת, א', עמדה במשך שנים בראש רשת סודית של הברחות. "אחת המגדלות הציעה לי דיילת שהייתה מכניסה את הגורים לתיק קטן שנכנס בעוד תיק, וככה היא הייתה יוצאת", סיפרה. "לדיילת הייתי משלמת 300 דולר לכל גור. הרווח שלי היה נע בין 1,500 ל-2,000 שקלים", סיפרה.
אם בכל זאת מעוניינים דווקא בפומרניאן, ישנן שתי דרכים לרכישתם: הראשונה, והבטוחה מבין השתיים, היא לרכוש אותו ממגדלים מורשים, עם תעודות והבטחה שמדובר בגזע המקורי. המחיר ההתחלתי עומד על כעשרת אלפים שקלים, ולעתים יכול לטפס גם הרבה מעליו. האפשרות השנייה היא לקנות גור באופן פיראטי: מוברחים, או מבעלי כלבים שהרביעו אותם כאן בארץ.