מפת הקורונה - באילו מקומות בדיוק ביקרו הנדבקים בנגיף? מפת החשיפה לקורונה של N12 מרכזת עבורכם את כל מוקדי החשיפה לנגיף הקורונה בישראל - מקומות שבהם שהו החולים שנמצא שנדבקו בנגיף.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ומה יעשה מי שבא במגע עם הנדבקים ושהה באותם מקומות בהם היו? כל מי שהה במחיצת החולים למשך רבע שעה נחשב "חשוף". במשרד הבריאות הבהירו כי "מגע קרוב", שעלול להוביל להדבקה, הוא "מרחק של פחות מ-2 מטרים למשך של 15 דקות או יותר". גם כל מי שהיה בטיסה עם אחד החולים נחשב "חשוף" וחייב להיכנס לבידוד ביתי במשך 14 יום. על הבידוד יש לדווח למשרד הבריאות באמצעות מוקד "קול הבריאות" *5400 או באמצעות האתר.
הנחיות הבידוד:
לא לצאת למרחב הציבורי ולא לשהות במקומות ציבוריים - מוסדות חינוך, מקומות עבודה, תחבורה ציבורית, מקומות בילוי וקניות, בתי חולים ומרפאות - לתקופה של 14 ימים.
אם הופיע חום של יותר מ-38 מעלות, שיעול, קושי בנשימה או תסמין נשימתי אחר, יש לפנות למוקד 101 של מד"א: "לא להגיע למרפאת קופת חולים ולא לחדר מיון. במידת הצורך יגיע פרמדיק לבדיקות מעבדה לביתכם ולהמשך טיפול, על פי החלטת הרופא".
מגע עם אנשים שחלו:
בנוגע לאנשים שבאו במגע עם חולים, נמסר: "משרד הבריאות עושה מאמץ להגיע בחקירה לכל אחד מהמגעים ההדוקים. אם היה לאדם מגע מסוג זה, יש להיכנס לבידוד בית על פי ההנחיות ולדווח על כך למשרד הבריאות".
במשרד הבריאות פרסמו גם הבהרה לגבי אפשרות ההידבקות מחולים. "ישנה העברה של הנגיף מאדם לאדם, ככל הנראה בחשיפה להפרשות מדרכי הנשימה בעת עיטוש או שיעול. טרם הוברר עד כמה המחלה מדבקת, אך בשלב זה נראה כי רמת הדבקה דומה לפחות לזו של נגיף השפעת. יתכן כי אנשים שנדבקו עלולים להיות מדבקים עוד טרם הופעת תסמינים, מצב שמוכר ממחלות נגיפיות אחרות".
בנוגע לתסמיני המחלה, הדגישו: "סימני המחלה הנגרמת מנגיף הקורונה דומים לאלו של שפעת: חום, שיעול, קוצר נשימה וקשיי נשימה. למעשה, לא ניתן להבדיל בבדיקה קלינית בין הדבקה בנגיף הקורונה לבין מחלות נשימתיות אחרות. המחלה עלולה להוביל לדלקת ריאות קשה, לתסמונת נשימתית חמורה, לאי ספיקת כליות ואף למוות. אחוז הסיבוכים הקשים מכלל הנדבקים טרם הוברר".
היעדרות מעבודה תחשב היעדרות בשל מחלה. באתר המשרד פורסמה "תעודת מחלה גורפת" עבור אלו שבבידוד.