הפכו את הפנימייה לבית: עשרות הילדים ובני הנוער שלומדים בפנימיית "רננים" נאלצו ללמוד עד כה במתקנים ישנים ומוזנחים – עד שהגיעו עובדי "מכבידנט" ומושיק גלמין ש"פשטו" על הפנימייה שבזיכרון יעקב והפכו אותה לבית חם ונעים בשביל הילדים החוסים. במשך יום שלם חדרי הילדים נוקו, נצבעו ורוהטו מחדש, הוקמו חללי בילוי ופנאי והוקם חדר מוזיקה חדש. "גם אני וגם אחי גרים בפנימייה", אמרה ה', בת 17 שלומדת במקום. "להיכנס לפה ולראות את הבית זה סוג של חלום שרק יכולתי לפנטז עליו".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במסגרת הפרויקט הייחודי, ביום חמישי בשבוע שעבר הגיעו לפנימייה כ-200 עובדי ומנהלי "מכבידנט" יחד עם מעצב הפנים ויועץ האופנה מושיק גלמין כדי לחולל מהפך ולהגשים חלומות לילדי הפנימייה. בתוך כמה שעות, שינתה הפנימיה לחלוטין את פניה. העובדים ניקו, צבעו ואף ריהטו מחדש את חדרי הילדים בריהוט בשווי של עשרות אלפי שקלים. המתנדבים גם פיזרו ברחבי הפנימייה אביזרי עיצוב ונוי מתאימים שהעניקו למתקן מראה יותר ביתי ו"חמים".
המהפך לא עצר רק בחדרי הילדים – המתנדבים הקימו גם שני חללי בילוי חדשים. חלל אחד הפך לחדר בילוי והוקמו בו עמדות משחקי "פלייסטיישן" ו"אקסבוקס", מסך להקרנת סרטים וצעצועים. חלל אחר הפכו המתנדבים לחדר מוזיקה אקוסטי עם כלי נגינה בו יכולים הילדים ללמוד לנגן. "חדר המוזיקה הוא חלום שלי שהתגשם, המוזיקה היא שפה ולמוזיקה יש יכולות טיפוליות לנפש - חלמתי להקים פה להקה ועכשיו זה מתאפשר", אמרה מיכל של, מנהלת הפנימייה.
עבור הילדים והנערים יום הכיף לא הסתיים רק בריהוט ובקבלת המשחקים החדשים. במהלך היום התקיימה סדנת קסמים לבנים, ואילו ולבנות התקיימה סדנת "סטיילינג" אישית בהובלת הסטייליסטית ליאת אשורי, שבסופה כל אחת מהבנות בחרה לעצמה פרטי לבוש שונים שאשורי הביאה עימה.
"אני חייב לומר שלא צפינו את מידת ההתרגשות של עשייה שכזו, עד שנחשפנו לתגובות הילדים ולחיוך על פניהם", אמר דורון תומר, מנכ"ל "מכבידנט". "זו הייתה בהחלט חוויה מרגשת וממלאת לא רק לילדים, אלא לכולנו". מנהלת הפנימייה, מיכל של, הוסיפה: "אנחנו חיים מתקציב שהוא לא גדול והיכולת שלנו לעשות שיפוץ כל כך מסיבי ממה שיש לנו הוא כמעט ולא אפשרי".
פנימיית רננים היא פנימייה טיפולית הממוקמת בזיכרון יעקב ומאכלסת כ־160 בנים ובנות, בני 18-6 בעלי רקע מורכב הכולל בעיות רגשיות, התנהגותיות ונפשיות. חלק מהחוסים בפנימייה מגיעים למקום לאחר אשפוז פסיכיאטרי או כחלופה לאשפוז, וחלק מהם נמצאים שם בעקבות החלטה של גורמי הרווחה ובתי המשפט.