ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס הערב (חמישי) את בכירי משרד האוצר ואת יו" המועצה הלאומית לכלכלה, פרופסור אבי שמחון, בשביל להגיע להסכמות בנוגע לתוכנית הסיוע למשק. בין שני הצדדים יש מחלוקת על היקף הסיוע לעסקים – משרד האוצר מעוניין בחבילת סיוע מסוימת שכוללת בעיקר הקלות בתשלומים, ואנשי ראש הממשלה מעוניינים בהזרמת כספים למשק שתעלה הרבה יותר. ההחלטה היא קשה - מצד אחד רוצים לאושש את המשק, מצד שני לא רוצים להגדיל את הגירעון. בתוך כך, במגזר העסקי מתחו ביקורת על התנהלות משרד האוצר שפועל בצורה של "כיבוי שרפות".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
משרד האוצר מעוניין בחבילות סיוע למשק שתכלול בין היתר הקלה לעצמאיים, קרן סיוע להלוואות, הקפאת תשלומים ודמי אבטלה לגמלאים. מנגד, אנשי ראש הממשלה רוצים חבילה גדולה יותר, ממש פיצוי כספי לעסקים שיעלה בסה"כ כ-80 מיליארד שקלים. במשרד האוצר מתנגדים לזה כי הם טוענים שזה יכול להביא להגדלת הגירעון ב-15%. חשוב לציין שבארצות רבות אחרות עושים את זה, ומה שעשו בארה"ב גורם כבר ליום שלישי של עליות שערים בוול סטריט.
גורמים במגזר העסקי בביקורת על התנהלות האוצר
בשיחות שמתנהלות בין המגזר העסקי לממשלה יש תחושה קשה של חוסר אמון. גורם בכיר אמר: "האוצר עובדים בכיבוי שרפות. הם מתנהלים בצורה לא רצינית. אי אפשר להמשיך במדיניות של פלסטרים על מצב שמצריך ניתוח לב פתוח. הם מפקירים את המגזר העסקי".
מצד אחד משרד האוצר נלחם בדיונים פנימיים עם משרד הבריאות לא להיכנס לסגר, מצד שני ברור שזה צעד שבסוף יקרה. התחושה של המגזר העסקי היא שאין כרגע מספיק כלים כדי להתמודד עם היום שאחרי. בסוף גם באוצר מבינים שצריכים את אמון הציבור, הרי אף אחד לא רוצה שהבורסות יקרסו ושהאנשים יימשכו את כספי החסכונות שלהם. גם נגיד בנק ישראל אומר שצריך לשחרר עוד כסף למשק. אולי הלילה תגיע הבשורה.