הדעות על טיפולו של משרד הבריאות במשבר הקורונה חלוקות, כשמצד אחד ניצבים הטוענים כי הצעדים שננקטים זורעים בהלה מיותרת ואינם מידתיים להיקף המחלה בארץ, ומן הצד השני ישנם הגורסים כי יש להחמיר את ההנחיות ולנקוט בכל אמצעי אפשרי כדי לבלום את הנגיף. פרופ' אייל לשם, מומחה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא תל השומר, מסביר היום (ראשון) ל-N12 כי לדעתו אין להקל ראש בהתפשטות הנגיף - וטוען כי שיתוף פעולה ציבורי רחב הוא המפתח להתמודד עם ההתפרצות הרחבה שבדרך.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הבוקר הודיע ראש ממשלת איטליה על סגר כללי ב-14 מחוזות וערים בצפון המדינה. לדבריו של פרופ' לשם, מציאות דומה עלולה להתקיים בישראל בעתיד. "הציבור במדינה יצטרך לעשות התאמות כדי למנוע הצפה של מערכת הבריאות בחולים", אמר על כך. "ההתאמות הללו יכללו הפחתה של פעילות שמובילה למגע בין הרבה בני אדם. למשל לסגור את בתי ספר והאוניברסיטאות לכמה חודשים, לבטל אירועי ספורט, מסיבות ואירועים משפחתיים ולחדול את התחבורה הציבורית".
"אלו דברים שיהיה ניתן לעמוד בהם", המשיך פרופ' לשם. "המטרה תהיה לאפשר לרופאים לטפל היטב בחולים הקשים. אם לא ננקוט באמצעים הללו, ובתי החולים יוצפו בחולים קשים - אז נגיע לתרחיש אפוקליפטי. מאחר שמערכת הבריאות נוקטת בצעדים האלו עכשיו, אנחנו נצליח להתמודד. יהיו מקרים קשים והרופאים יהיו בעומס גדול, אבל נתגבר על זה. הציבור יישא בנטל".
לדברי פרופ' לשם, המרכיב המרכזי במאבק בנגיף הוא שיתוף הפעולה הציבורי: "מחשבתית אנו צריכים להבין שמדובר במאמץ ציבורי כדי להתמודד עם מצב חירום. משרד הבריאות פרסם כבר הבוקר שהולכים להיות עשרות אלפי מקרים, ואנחנו אכן עלולים לחוות בתחילת ההתפרצות עלייה חדה. צריך לסמוך על משרד הבריאות, להתכונן למצב החירום ובכך להפחית את חומרתו".
עוד מדגיש פרופ' לשם כי המגבלות החריפות לכאורה למעשה הוכיחו את עצמן כדרך הפעולה הנכונה והמתבקשת. "אפשר לראות בסין שברגע שהם סגרו את בתי הספר והתחבורה הציבורית, ואנשים נכנסים לבתיהם, המחלה דעכה", הסביר. "ואנחנו נראה את זה קורה גם באיטליה".
"אצלנו עדיין מקיימים אירועים ובתי הספר פתוחים", המשיך פרופ' לשם. "לא ננקטו הצעדים הקיצוניים ביותר. עדיין לא אובחן בארץ אף מקרה שלא היה ידוע לנו ולכן זה עדיין בשליטה. עם זאת, ברגע שיגיע מקרה כזה עוצמת המאבק תעלה הילוך".