בשבוע שעבר הסתיים מבצע משולב של עיריית תל אביב-יפו לטיפול ופינוי דירה של אגרן כפייתי. מהדירה הוצאו כמויות גדולות של גרוטאות וזבל רב שמילאו כ-23 מכולות. הדירה הייתה במצב קשה מאוד וכל האשפה והגרוטאות היו דחוסים מהרצפה ועד התקרה, וכן שרר ריח נוראי במקום. לדברי שלומי שטיין סגן מנהל הפיקוח העירוני בעיריית תל אביב, זה לא מקרה יחיד מסוגו. "לעיתים מכל האשפה שנאגרת אנחנו לא מצליחים לעבור את הדלת", אמר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שטיין הוסיף כי הליך פינוי הדירה ארך למעלה משבועיים עבודה, והוצאו משם עשרות טונות של אשפה. "לקח שבועות עד שהצלחנו להגיע אל דלת הבית", שחזר שטיין המחזה החריג בשיחה עם N12.
"לעיתים מכל האשפה שנאגרת אנחנו לא מצליחים לעבור את דלת בניין המגורים, כל מה שאתה ואני קוראים לזה 'זבל' הם קוראים לזה 'יקר ערך', זה מבחינתו הבסיס לאגירת הדברים", סיפר שטיין. "מדובר בכמויות עצומות, אני מדבר איתך לפעמים על 40 מכולות כל דירה, טונות רבות, שלא פעם אפילו מצאנו רימוני יד וציוד חריג אחר שנמצאו בין הררי האשפה".
הוא הוסיף: "מחלון אל חלון, מקצה אל קצה, מדלת אל דלת, כמויות בלתי נתפסות, לעיתים לוקחים ימים ארוכים עד שמצליחים להגיע ולפתוח דלת של בית". זהו תחום מורכב ואינטנסיבי שבו פועל אגף הפיקוח כמוביל התחום יחד עם אגף שפ"ע המבצע בפועל וכן שירותי הרווחה, לטיפול במפגעים הנגרמים כתוצאה מאגרנות כפייתית הגורמת סבל רב לתושבים בבתים משותפים וכן מסוכנת אף לאגרן עצמו.
"מדובר בפעולות מורכבות מאוד שבהן אנו מגלים רגישות רבה הן לתושבים המלינים על הנפגע והן לאגרן הסובל מבעיית אגרנות כפייתית", אמר שטיין. "לצורך סילוק המפגע מתבצעות פעולות רבות מול האגרן בשילוב אנשי מקצוע- תברואן ועובדים סוציאליים, ולאחר סיום הפעולות המקדימות אנו נכנסים לדירת האגרן ומסלקים את המפגעים".