למשפחות רבות בישראל ובעולם קשה למצוא את האיזון בין העבודה לבית. חברת הענק אמדוקס החליטה להקל על הסוגיה ולאפשר לעובדיה לבחור יום עבודה אחד שבו יעבדו מהבית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על אף התעוררות מסוימת בשנים האחרונות במודעות לנושא, המצב רחוק מלהיות משביע רצון. סקר עומק, שנערך בקרב מאות עובדים, בחן את חוסר האיזון בין העבודה לבית.
בישראל לדוגמא עובדים יותר ביחס לעולם. הישראלי עובד בממוצע 44.5 שעות בשבוע, יותר מבכל מדינה מערבית אחרת. לדוגמא, מדובר ב-100 שעות יותר בשנה מהעובד האמריקני.
איפה עובדים יותר מהממוצע, בישראל?
בהיי טק כמעט 70 אחוזים מהעובדים נמצאים בעבודה מעל שמונה שעות ביום. גם עובדי התעשייה, הנדל"ן והבינוי נמצאים במקום גבוה בטבלה. גם במגזר הציבורי עוברים במעט את ממוצע שעות העבודה בישראל.
למרות הציפייה להלימה בין מספר שעות העבודה לשביעות הרצון באיזון בין הבית לעבודה - בראש הטבלה נמצאים עובדי המגזר הציבורי, שמוגדרים כשבעי רצון יותר מהשאר. באמצע הטבלה, באחוזים צמודים לשאר, נמצאים עובדי ההייטק, שעובדים את מספר השעות הגבוה ביותר.
יש פתרונות יצירתיים שחברות יכולות להציע לעובדים, שאינם בהכרח תלויים בשעות העבודה. עבודה מהבית נחשבת לפרודוקטיבית יותר ובנוסף, גמישות בעשות העבודה מגדילה ב-10 אחוזים את הפרודוקטיביות של החברה, כך על פי מחקר שנערך בנושא. גם חופשות לידה לאבות מגדילה את שביעות הרצון.
פערים בין גברים לנשים
גם בנושא הזה קיימים פערים בין נשים וגברים. רק 35% מהגברים העידו כי הם יוצאים מהעבודה לפני השעה 18:30 - לעומת כמעט 70% מהנשים. כמעט מחצית מהגברים לא מוציאים את הילדים מהמסגרות אפילו פעם אחת.