"הצריף" הוא המקום בו שוהים 19 חולי קורונה במחלקה המיוחדת בבית החולים איכילוב בתל אביב, כשהם מופרדים מכלל הציבור. הצוות הרפואי של בית החולים דואג להם לטיפול ולהשגחה תחת תנאי מיגון מחמירים. כתבנו נכנס למתחם המבודד, במיגון מלא - ותיעד את המחלקה מבפנים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ד"ר גיא חושן, שאמון על מטופלי הקורונה באיכילוב, בא עם החולים במגע יום יומי. מניסיונו, הוא מרגיע: "אשתי החליטה שאני חוזר הביתה, עושה מקלחת, מחליף בגדים – ונותן נשיקה לילדים". מלאכת ההתמגנות שלפני הכניסה למחלקה היא ארוכה, מדוקדקת ומסורבלת. הקורונה עוברת באופן טיפתי – והמטרה היא שאף לא טיפה אחת של חולה תיגע בעורו של מי שנכנס למחלקה.
המטופלים במחלקה שוהים רק שם, חלקם כבר ימים ארוכים, בעודם ממתינים להחלים ולצאת החוצה. "סדר היום פה זה לדעת איך לעשות מכלום משהו", סיפר שלומי כרמל שמאושפז במחלקה. "בעשר וחצי אוכלים ארוחת בוקר – ואז מחכים לארוחת הצהריים".
המצב הפיזי של המטופלים לא רע בכלל, המצב הנפשי עם זאת – יכול להיות יותר טוב. לחלקם קרובי משפחה חולי קורונה שמאושפזים במצב קשה ובשילוב עם השעמום וחוסר הוודאות, חווית הבידוד לא קלה בכלל.
כשמסתובבים במחלקת הבידוד המיוחדת שומעים בליל של שפות. הקורונה לא בודקת דרכונים לפני שהיא תוקפת, ובמחלקה יש גם תיירים מארה"ב ומצרפת. "לא נשארו לי בגדים, כי אין מי שיכבס לנו", סיפר ג'ונתן פאם, תייר אמריקני. "כל מה שלבשתי היה חלוק רופאים ופיג'מה. ישראלית אחת ריחמה עליי אז היא הביאה לי בגדים".
שלוש פעמים ביום החולים עושים לעצמם בדיקת מדדים, חום ולחץ דם, ולאחר מכן, עם הנתונים שהם מקבלים, הם מתקשרים לאחיות באמצעות שיחת ווידאו והן מנטרות את מצבם. היציאה מהמחלקה גם היא לא פשוטה, צריך לעבור תהליך ארוך וממושך של ניקוי וחיטוי.
בתקופת הקורונה בה בכל יום משהו משתנה, מחלקת הבידוד לחולים הקלים היא מעין שריד של האופן בו טיפלו בחולים כשרק התחילה המחלה. היום, כבר יש נטייה לאפשר לחולים אשפוז ביתי בבידוד או שהייה ב"מלונות הקורונה". עם זאת, בין רופאי איכילוב יש תמימות דעים שהמחלקה הזאת היא אימון לאופן שבו צריך למגן רופאים, לבודד חולים ולחטא ציוד. חזרה גנרלית לקראת ימים קשים ועמוסים הרבה יותר.