לגו שכולו לב: רב-סרן מאור כהן הוא ראש מדור "שירות ייחודי" בצה"ל. בתפקידו הוא האחראי על גיוסם של אלו שקיבלו פטור משירות אך מעוניינים להתנדב: בנות דתיות, עולים חדשים ואנשים בעלי מוגבלויות. אך סיפורו הייחודי טמון דווקא בהתנדבות שלו עצמו עם ילדים חולי סרטן, שבזכותה קיבל את הכינוי "איש הלגו".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לאחר שעות העבודה שלו בצבא, כשהוא עדיין לבוש מדים, מגיע מאור למחלקה האונקולוגית בבית החולים "דנה" לילדים בתל אביב. בידיו ערכות לגו, אותן הוא מקבל מתרומות מעמותות שונות. הילדים שמחים לראותו, מכירים אותו כ"מאור לגו", והוא מחזיר להם אהבה: יושב ומדבר איתם על המציאות היומיומית במחלקה, יוצר איתם דמויות ומבנים ובעיקר- מצליח להקנות להם מפלט מהנה מהטיפולים האינטנסיביים.
"ביום הראשון שלי כאן מאור הגיע והביא לי לגו", מספר אחד הילדים שמאור נוהג לבקרם. "בהתחלה לא כל כך התחברתי, אבל בהמשך בזכות מאור התאהבתי במשחק הזה".
מאור אהב מאוד לגו מראשית ילדותו. לדבריו, כשהיה בן חמש אימו נסעה מיבנה לתל אביב וחזרה עם ערכת לגו יקרה במיוחד. באותו רגע, הוא מציין, נוצר החיבור המיידי שלו למשחק. מאז, בכל בית שבו התגורר יצר לעצמו מאור חדר לגו מלא ביצירות.
אך הדבר שהפך אותו ל"איש הלגו" האהוב לא היה חיבתו העזה למשחק ההרכבה, אלא נסיבות חייו המורכבות. כשמאור נישא לאשתו ענת הם ניסו במשך שנים להביא ילדים לעולם. חברו, שמשמש גם כרב, אמר לו: "אם תעשה טוב למען ילדים - יהיו לך ילדים משלך". הוא פתח חוג לגו שבועי בבית אורנית של עמותת עזר מציון, וכעבור שנה אשתו נכנסה להריון עם תאומים.
אלא שאז הגיעה טרגדיה קשה: ההיריון הסתיים בהפלה מצערת שאשתו נאלצה לעבור. "ירדתי שפוף ועצוב מהחדר שבו שהתה אשתי בבית החולים איכילוב", מספר מאור בכאב. "אבל פתאום באותו רגע אני שומע ילד חולה שקורא לי 'הנה איש הלגו!'". בעודו חנוק מדמעות מאור פנה לרכבו ונתן לילד ערכת לגו. "באותו רגע", הוא אומר, "הבנתי שזה הייעוד שלי".
כשנה לאחר אותו יום מכונן נולדה בתו הבכורה של מאור. כיום הוא כבר אב לשתי בנות, בנות שלוש ושש, ובימים אלה ממש מצפים אשתו והוא ללידה שלישית.