הסיוט של כל הורה: באמצע הריונה, גילתה אימו של ג' כי נדבקה בחיידק, שהוביל לאחר הלידה לשיתוק מוחין, פיגור שכלי וליקויים חמורים נוספים אצל ג'. היום הוא בן 5, ובאמצעות הוריו הוא תובע את משרד הבריאות, את טיפת חלב ואת קופת החולים שלו, בטענה כי אמו הייתה יכולה לקבל טיפול שהיה מחסל את החיידק, ומשנה את חייו מקצה לקצה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ג', ילד בן 5 מאזור המרכז, יקבל 10 מליון שקלים כחלק מהסכם פשרה שנחתם בימים אלו, זאת לאחר שהוריו הגישו לבית המשפט המחוזי תביעה באמצעות עורכת הדין ענת גוטמן וארן אמיר ממשרד עורכי הדין גוטמן - אמיר.
בתביעה, טענו ההורים כי למרות שבבדיקת שתן שעשתה אמו במהלך ההריון התגלה חיידק, האם לא קיבלה טיפול אנטיביוטי לאורך הלידה, כפי שמחייב האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה.
עוד נטען כי בתרבית השתן שנלקחה מאמו של ג' בשבוע ה-25 להריון נמצא החיידק, מה שהוביל למתן טיפול אנטיביוטי למשך 5 ימים בלבד.
עורכי הדין של המשפחה טענו כי הצוות הרפואי שטיפל בתובעת התרשל בכך שלא ביצע לקראת הלידה בדיקת תרבית מהנרתיק והרקטום, על מנת לבדוק האם היולדת עדיין נשאית של החיידק, כל זאת לפני תחילת הלידה.
למרות שהאם הביאה את תוצאות התרבית מהשבוע ה-25 לטיפת חלב, גם בכרטיס מעקב ההיריון שנפתח עבורה לא נרשם שם החיידק, והיא לא נשלחה על ידי צוות התחנה לבצע בדיקת תרבית מהנרתיק ומהרקטום לקראת הלידה, כפי שמורות הוראות משרד הבריאות בחוזר שפורסם.
גם הטיפול לאחר הלידה התחיל באיחור קריטי
יממה לאחר לידתו, הועבר ג' למחלקת 'טיפול נמרץ פגים' עקב סימני זיהום. נמצא כי הוא סבל מדלקת קשה בקרום המוח, עקב זיהום של החיידק בו נדבק במהלך הלידה.
הוריו של ג' טענו בתביעה כי גם הרופאים שטיפלו בפג לאחר הלידה לא יודעו - ולא למדו מהחומר הרפואי - כי לתובעת היה גורם סיכון משמעותי להדבקת היילוד בחיידק. מסיבה זו, הטיפול האנטיביוטי בילוד החל רק 24 שעות לאחר הלידה ולא באופן מיידי. הטיפול ניתן רק לאחר שמצבו התדרדר והוא כבר סבל מזיהום בדם.
בתביעה נטען כי בגין מחדלי קופת החולים ותחנת טיפת חלב, נגזר על ההורים לגדל ילד החי חיי מצוקה וסבל, כשהוא תלוי באופן מוחלט בהשגחת אחרים ובעזרתם בביצוע כל פעולותיו, למשך כל ימי חייו. מצב זה מחייב את הוריו להקדיש את מרבית זמנם, כוחם ומרצם לטיפול בו, עם כל ההוצאות הכלכליות הכרוכות בכך.
בעקבות הסכם הפשרה, ההורים יקבלו פיצוי כולל של כ-7 מיליון שקלים, זאת בנוסף לפיצוי בסך כ-2.7 מיליון שקלים, אותם הילד יקבל במהלך חייו מהביטוח הלאומי.