בבית החולים ברזילי עדיין מאושפזים חמשת הצעירים, בני משפחה אחת, שנפגעו אתמול (שלישי) ממכת ברק בחוף זיקים סמוך לאשקלון. בשעות האחרונות נאבקים הרופאים על חייו של אשר חזות בן ה-14, שנפצע קשה מאוד מהפגיעה. אפרת חזות, בת ה-22 הגיעה במצב קשה והיא מאושפזת בטיפול נמרץ, ושניים נוספים, אלחנן ואלעזר חזות בני 17 ו-24 במצב בינוני. נערה נוספת בת 13 מאושפזת גם היא במצב בינוני.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מוקדם יותר היום שיחזר אלעזר בבית החולים את רגעי האימה שבהם הבין שהברק פגע במשפחתו. "היינו היום אני אשתי ושלושת האחים שלי בחוף נטוש ליד זיקים", סיפר. "לקראת השעה 14:00 קיבלנו מכת ברק וכולנו נפלנו לרצפה, לאחר כמה דקות הגיעו כל הצוותים הרפואיים, והתחילו בטיפול ופינוי לבית החולים. ברוך השם, אני ושני האחים שלי במצב בסדר. מבקש מעם ישראל להתפלל".
גל שלפקוב, שהיה מהראשונים שהגיע לזירה ואף טיפל בנפגעים, שיחזר את הרגעים שפגע הברק בחוף: "ישבנו 100 מטר מזרחית אליהם, אמרנו שנקפל את המאהל בגלל הרוח החזקה, פתאום שמענו בום ממש חזק, הכל היה לבן, כמו במשחקי מחשב, אז אמרנו שהמסקנה היא שצריך ללכת".
סופת ברקים ואתם בחוץ? כך תתגוננו
פגיעת ברק באנשים בישראל היא מאוד נדירה - התופעה נובעת בעיקר מהעובדה שביחס למדינות אחרות בעולם הממוקמות באזורים פעילים יותר, טרופים, כמות הברקים כאן יחסית קטנה. בישראל נספרים עשרות אלפי ברקים בשנה לעומת מאות מיליונים באזורים טרופים.
ברקים שפוגעים פיזית באנשים זו לא תופעה מאוד נדירה בעולם: בין חמשת אלפים עד עשרים וחמישה אלף מקרים של פגיעת ברקים באנשים נרשמים ברחבי העולם מדי שנה. בישראל נרשמו כ-10 פגיעות ידועות בשנים האחרונות. שתיים מהן היו קטלניות, האחרונה שנרשמה הייתה בנובמבר 2007 - מוות של דייג ליד חוף דור.
את הברקים האלה עוד נראה הלילה ומחר - אז מה חשוב לדעת ולעשות במקרים כאלה? ראשית, אם ניתן - יש להיכנס למבנה או למכונית ולהימנע מלהתקרב לעצים ועמודים. בשטח פתוח, בלי אפשרות כניסה למבנה, יש להתכופף נמוך ככל שניתן ולא לשכב על הרצפה, זאת על מנת להקטין שטח פנים.
בכל מקרה מומלץ לבטל פעילות כשנודע על סופה כזאת גם מסיבות אחרות כמו חשש משיטפונות שהרבה יותר שכיחים כאן בישראל.