את אלירז שדה רובנו מכירים מהטלוויזיה, אבל במקביל הוא כבר שנה וחצי מחזיק גם בחנות ירקות בלב תל אביב. לצערו, כמו ירקניות רבות בעיר, הוא החל לקבל דוחות על כך שהוא מציג סחורה מחוץ לעסק, זאת למרות שפעל על פי נהלי העירייה. שדה, שמשך לא מעט תשומת לב לאחרונה בזירת הטוויטר, החליט לנהל מערכה נוספת נגד עיריית תל אביב והגיש תביעה בגין הנזק שנגרם לו. "זה לא הגיוני, אני ירקניה ומותר לי", אמר "עברתי גיהינום עד שהבנתי שאף אחד לא מדבר איתי".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפי נהלי עיריית תל אביב, בעלי חנויות ירקות בעיר רשאים להציג את הירקות והפירות במרחק של עד 40 סנטימטר מקו החנות – ללא התייחסות מפורשת מה בין החנות לרחוב. שדה פנה לעירייה כדי להבין מה עשה בניגוד לחוק, אך לא קיבל תשובה ברורה. "הוויטרינה מפריעה לעיריית תל אביב", הסביר. "אני עדיין לא מבין למה, אבל הם טוענים בעצם שאני לא יכול לממש את זכותי כירקניה להוצאת סחורה 40 ס"מ החוצה כי יש לי ויטרינה. ניסיתי לברר ושאלתי אך אין סיבה הגיונית".
כשלא הצליח לקבל תשובות, החליט להגיש כנגד העירייה תביעה אליה צירף נוהל שמופיע באתר עיריית תל אביב מנובמבר 2016 ובו לא נכתב דבר על הבדלים בין חנות ירקות עם תריס גלילה לכאלה עם ויטרינה. אלא שאז, אחרי הגשת התביעה של אלירז, השתנה הנוהל באתר. על פי התביעה, עיריית תל אביב לכאורה, שינתה את הנוהל בדיעבד ועדיין לא מסבירים מדוע לחנות ירקות עם תריס מותר להציג סחורה – ולחנות עם ויטרינה – לא.
"קיבלנו רישיון עסק, התחלנו לעבוד והכל עבד רגיל", סיפר אלירז. "בינואר 2018 התחלתי לקבל דוחות מהפיקוח העירוני על הוצאת סחורה. הגעתי עם מדיניות עירונית כתובה ואמרתי לעירייה: 'חבר'ה, יש טעות. זה לא הגיוני, אני ירקניה ומותר לי. יש מדיניות עירונית, מה קורה פה? עברתי גיהינום עד שהבנתי שאף אחד לא מדבר איתי".
אז מה באמת ההבדל בין ויטרינה לתריס גלילה? לא ברור, והבעיה הזאת, היא לא נקודתית רק לעסק הזה - אלא גם לירקנים רבים ברחבי תל אביב שחששו להתראיין. "יש המון עסקים בתל אביב שנלחמים כי גם ככה קשה בעיר", הדגיש שדה. "שיסתכלו עלינו כאנשים שלא באים לעשות רע ורוצים לעשות מה שאומרים להם, אבל אם יש דברים שהם קצת הזויים. שמישהו יבדוק שנייה למה עושים את זה. האם יש הגיון לפרק ויטרינה ולשים תריס גלילה? למה להרוג את העסקים? להפך. תעזרו לנו".
מעיריית תל אביב-יפו נמסר בתגובה: "חוק העזר העירוני אינו מתיר הוצאת סחורה והצבתה על המדרכה. עם זאת, לעירייה מדיניות מקלה לחנויות לממכר לירקות ופירות, להן חזית פתוחה כלפי הרחוב והיכולים להבליט את הסחורה החוצה. לעסק המדובר אין חזית פתוחה לרחוב, קיימת ויטרינה זכוכית ובפועל הוצאת הפירות והירקות והנחתם ישירות על המדרכה על גבי מעמדים מחוץ לעסק הינה בניגוד לנוהל. כרגע תלוי ועומד בבית המשפט העליון ערעור על פסק הדין, המתייחס גם לנושא הנוהל והדבר ידון במסגרת הערעור".