"אם פה כולם נאצים, אני עוזב את הארץ": בעקבות התיעוד המטריד שחשפה כתבתנו יעל אודם ביום שני במהדורה המרכזית אודות הגן המאולתר באלעד, עכשיו מגיעה תגובתו של בעל הגן לביקורת. תחילה ניסינו לקבל את תגובתה של הגננת, שמטפלת ב-20 ילדים בביתה הפרטי, אך היא סירבה לפתוח את הדלת ולא נתנה לנו להיכנס. בעל הגן לעומת זאת טוען שמדובר ברדיפה ומאיים לעזוב את הארץ.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"הילדים אוכלים בעיקר לחם עם קטשופ או שוקולד, אין פירות וירקות", אומרת פעילה חברתית שתיעדה במצלמה נסתרת את המתרחש בגן. "וגם הדרך בה הם אוכלים – אין שולחן וכיסא. הם אכלו בזמן שאני מחליפה חיתולים לילדים אחרים על שולחן - הם עמדו סביבי בזמן שהם אוכלים". היא התקבלה לעבוד בגן, אחרי שהציגה את עצמה כמטפלת, על אף שאין לה כל הכשרה או ניסיון בתחום.
כשהגענו לדרוש תשובות, סירבה הגננת לפתוח לנו את הדלת ורק ביקשה שנעזוב את המקום: "לא יכולה לענות, צא מכאן". היא מדגישה, בניגוד לנראה בתיעוד כי "תמיד נמצאות במקום שתי מטפלות". זאת לאחר שבתיעוד שהביאה הפעילה החברתית היא מסבירה שהיא התרגלה כבר לטפל בכל כך הרבה ילדים.
למרות שהגננת סירבה לבקשתנו להגיב לביקורת, מי שכן מסכים לדבר אתנו הוא בעל הגן, שהוא גם בן זוגה של הגננת. הוא דוחה את הטענות ואומר שמדובר ברדיפה ובשקרים. "היא סייעת כל החיים, יש לה קבלות", הוא אומר. "לא היו 20 ילדים אלא 15, חלקם נכדים שלנו שבאו לבקר". על הטענות בדבר החלפת חיתול בזמן האוכל ועל השולחן מסביב לילדים הוא אומר: "אין אוכל על השולחן הזה, זה שקר".
מי שעוד מוכן לשוחח אתנו הם ההורים של הילדים. "הבנות שלי כבר שלוש שנים בגן ואני מאוד מרוצה", אומרת אחת האימהות. "מה אכפת לך, זאת אחריות ההורים". הורה אחר מסביר: "בהסתכלות מהצד זה באמת נראה מפחיד, אבל זה לא ככה, החיוך של הבת שלי אומר הכל".
בסוף אנחנו חוזרים לבעל הגן שמטיח ביקורת חריפה: "אני לא רוצה להיות פה. אם בארץ אנשים מתנהגים כמו נאצים אז אני חוזר לחוץ לארץ, אין לא מה לעשות פה".