אחרי יממה סוערת במיוחד, עם מזג אוויר הפכפך שכלל שרב, סופות ברקים מסוכנות, שיטפונות ורוחות הרסניות, נראה שהמשך השבוע יביא עמו ירידה מסוימת בטמפרטורות, וגם בסיכוי לסופות הרעמים והברקים. עם זאת, היום (רביעי) עדיין קיימת סכנה לסופות כאלו, ואף לגשם שיביא לשיטפונות בנחלי הארץ.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
היום תחול התקררות קלה, אך הטמפרטורות עדיין תהיינה גבוהות מהרגיל לעונה. גשם מקומי עלול לרדת ועמו יתכנו סופות רעמים בודדות, אך פחות מאתמול. הסכנה הגדולה, כאמור, היא השיטפונות שצפויים להתרחש בנחלי הדרום והמזרח.
מזג האוויר ההפכפך ימשיך גם בימים הקרובים. ביום רביעי תורגש ירידה קלה בטמפרטורות והתנאים עדיין יהיו מתאימים לסופות רעמים. בחמישי תחול ירידה נוספת וגשם קל ירד בצפון הארץ. לקראת סוף השבוע הסיכוי לגשם ירד ואיתו הטמפרטורות, יהיה מעט יותר נוח.
הטמפרטורות החזויות להיום: בירושלים 29 מעלות, בתל אביב 30, בחיפה מ30, בנהריה 30, בקצרין 33, בצפת 29, בטבריה 36, בטייבה 30, ברחובות 31, בבית שמש 31, בבאר שבע 32 ובאילת 37 מעלות.
בבית החולים ברזילי עדיין מאושפזים חמשת הצעירים, בני משפחה אחת, שנפגעו אתמול ממכת ברק בחוף זיקים סמוך לאשקלון. הרופאים נאבקים על חייו של אשר חזות בן ה-14, שנפצע קשה מאוד מהפגיעה. אפרת חזות, בת ה-22 הגיעה במצב קשה והיא מאושפזת בטיפול נמרץ, ושניים נוספים, אלחנן ואלעזר חזות בני 17 ו-24 במצב בינוני. נערה נוספת בת 13 מאושפזת גם היא במצב בינוני.
אתמול שיחזר אלעזר בבית החולים את רגעי האימה שבהם הבין שהברק פגע במשפחתו. "היינו אני אשתי ושלושת האחים שלי בחוף נטוש ליד זיקים", סיפר. "לקראת השעה 14:00 קיבלנו מכת ברק וכולנו נפלנו לרצפה, לאחר כמה דקות הגיעו כל הצוותים הרפואיים, והתחילו בטיפול ופינוי לבית החולים. ברוך השם, אני ושני האחים שלי במצב בסדר. מבקש מעם ישראל להתפלל".
חול המועד נפתח אתמול עם שמש, אך מזג האוויר התהפך במהרה. פגיעת הברק בחוף זיקים, שממנה נפצעו 5 הצעירים, הייתה ביטוי קיצוני של תופעת מזג אוויר קשה שבישראל לא מורגלים לה.
בשל הרוחות החזקות בעמק הירדן, קרס אתמול גם שער ההזנקה של אירועי הספורט הגדולים בעמק. לידי החדשות הגיע גם תיעוד של סוכות שקרסו ביקנעם, במצפה אביב ובעפולה בעקבות תנאי מזג האוויר. כמו כן קרס גשר פרסומות על הכביש בצומת "צמח" בשל רוח חזקה. כתוצאה מכך נחסם הצומת לצורך פירוק הגשר ופינויו. לא היו נפגעים באירוע.
פגיעת ברק בבני אדם היא אמנם אירוע נדיר מאוד בישראל, אך התופעה נפוצה יותר בעולם כולו, במיוחד באזורים טרופיים בכדור הארץ, הנחשבים לפעילים מבחינת סופות ברקים. בישראל נראים רק עשרות אלפי ברקים בשנה, זאת לעומת מאות מיליונים שנרשמים מדי שנה באזורים הטרופים בעולם. באזורים אלו נרשמים בין 5000 ל-25 אלף מקרים של פגיעת ברק באנשים מדי שנה. בישראל, ידועות רק 10 פגיעות כאלו ב-30 השנים האחרונות, 2 מהן קטלניות. האחרונה אירעה בנובמבר 2007, כשברק פגע והרג דייג ליד חוף דור.
במקרה של סופת ברקים כזו, הדבר הראשון והחשוב ביותר שיש לעשות הוא להיכנס למבנה או למכונית. אסור להתקרב לעצים או לעמודים, שעלולים להיפגע ולהתלקח או לפגוע במי שעומד תחתם. בשטח פתוח בו אין אפשרות להיכנס למבנה, יש להתכופף נמוך ככל שניתן, אך לא לשכב על הרצפה, שכן ההעדפה היא להקטין את שטח פנים החשוף לפגיעה. כמובן שמומלץ לבטל פעילויות בחיק הטבע כשנודע על סופות כאלו, גם מחשש של שיטפונות, אירוע הרבה יותר שכיח בישראל.