בעל חנות ספרים בכפר ריינה שבגליל מכר בחנותו את הספר "מיין קאמפף" (מאבקי) של אדולף היטלר. ספרו של היטלר נאסר להפצה במדינות רבות תחת חוקים שונים לאיסור הפצת חומרי תעמולה גזעניים, ועל אף שזכויות היוצרים שלו פגו לפני כשלוש שנים, כמעט כל תרגום חדש או הפצה של מניפסט השנאה של היטלר מעורר מחאה ציבורית.
חלקים מהספר אף תורגמו לעברית בתחילת שנות ה-90 לצורכי מחקר, אך הצעד נתקל בהתנגדות של קוראים רבים, והפצת הספר אף הועלתה לדיון בכנסת. הספר הופיע בחזית חנות הספרים הנ"ל בערבית, ובתוך החנות היו שני עותקים נוספים.
הפעיל החברתי עמית ברק שהגיע לחנות בשבוע שעבר הבחין מחוץ לחנות בעותק ספרו של היטלר, שהוצג למכירה לעוברים ושבים בסכום של 75 שקלים. ברק העיר לבעל החנות על כך שיש איסור על מכירת הספר ועדכן בעניין את שי גליק, מנכ"ל ארגון "בצלמו".
ברק פרסם גם פוסט בעניין, ובו תמונה של הספר המוצג לראווה בחנות, וגליק התקשר לבעל החנות ודרש ממנו להסיר לאלתר את הספר. "הסברתי לו שהספר הזה אסור למכירה ושזה בעייתי מאוד שהוא מציג אצלו בחנות. הוא היה בהלם. אמרתי לו שיש לו 24 שעות להסיר את הספרים מהחנות והוא אמר לי בתגובה שזה ייקח לו בדיוק 24 שניות. וזה אכן קרה.
הוא הוריד מיד את הספרים והתנצל על מה שקרה. טען שזה נעשה ללא ידיעתו מדובר בהסתה לאנטישמיות", ציין גליק, "אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש. אני מברך את האזרח עמית ברק על הערנות שמנעה את המשך מכירת הספר". הצעת חוק לאיסור הפצת הספר הועלתה ב-1995, אך מעולם לא אושרה בהצבעה בכנסת ובאופן תאורטי, פרסום "מיין קאמפף" בעברית איננו נחשב לעברה על החוק.
בעל החנות מסר בתגובה ל-mako כי לא היה מודע כלל לסערה סביב מכירת הספר וסיפר שבנו לקח את הספרים מהמחסן ללא ידיעתו, והציג בחנות מבלי להבין את חומרת העניין. "החנות שלי קיימת שנים רבות ולא קרה לי מקרה כזה", סיפר, "אני אדם דתי שאצלי ספרים כאלה לא נכנסים בכלל ולא נמכרים. אני קונה סטוקים גדולים של ספרים מְמוֹכרים - מכל ספר אני קונה שלושה עותקים. במקרה הזה, הבן שלי היה באותו היום בחנות ובתמימות שם את הספרים בחנות... ברגע שהעירו את תשומת ליבי הסרתי את הספרים מיד. לא ידעתי כלל על זה. זה לא יקרה יותר. נהיה יותר זהירים בעתיד. אני מתנצל בפני מי שנפגע".