בצל הפלונטר הפוליטי - חברי סיעת ישראל ביתנו יניחו היום (שני) הצעת החוק לשוויון בברית הזוגיות, באימוץ ובפונדקאות. מדובר בפעם הראשונה שהסיעה מקדמת הצעת חוק שבאופן מובהק גם תומכת בשוויון לקהילת הלהט"ב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפי הצעת החוק "לקביעת מעמדם של בני זוג שבאו בהסכם הזוגיות", שני בני אדם יוכלו להירשם כזוג במרשם האוכלוסין אם הסכימו לחיות יחד ולקיים חיי משפחה ומשק בית משותף. כדי שיוכלו להירשם כזוג עליהם למלא לפי ההצעת מספר תנאים - ואותם בלבד: על השניים להיות מעל גיל 18 עם הסכמה לקיים חיים משותפים ושאינם קרובי משפחה.
ההצעה גם דורשת לשנות את הליך החקיקה בהמשך, כך ש"כל חיקוק המתייחס לאיש ואישה הנשואים זה לזה יראו אותו כחל גם על בני זוג שנרשמו במרשם", כלומר גם אם מדובר בבני זוג מאותו המין. הצעת החוק גם מסדירה גירושים של בני זוג ומקנה "סמכות ייחודית" לבית המשפט לענייני משפחה סמכות לדון בעניינים.
"הנישואין בישראל הם דתיים בלבד", כתבו בדברי ההסבר להצעת החוק היוזמים, חברי הכנסת של ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, עודד פורר, יבגני סובה, אלי אבידר, יוליה מלינובסקי, חמד עמאר, אלכסנדר קושניר ו-מרק איפראימוב.
לדבריהם, "החוק יוצר מסלול מקביל ושווה זכויות וחובות שבאמצעותו יכולים איש ואישה אזרחי המדינה החפצים בכך ליצור הסכם זוגי שאינו יוצר נישואין על פי הדין הדתי. החוק מפרט את מכלול רכיבי ברית הזוגיות – ממינוי רשמי ברית הזוגיות ועד להליכי התרת הברית על ידי הרשם או בית המשפט". חברת הכנסת סתיו שפיר (המחנה הדמוקרטי) אמרה לחדשות 12 כי הגישה הצעה דומה שהופלה שלוש פעמים על ידי הממשלה - ב-2013, 2015 וב-2018.
מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, אוהד חזקי, אמר: "אנחנו מברכים ומברכות על הצעת החוק הראשונה של ישראל ביתנו שמקדמת שוויון ללהט"ב. הקהילה הגאה היא לא עניין של ימין ושמאל וזכויותיהן של אלפי חברות וחברי הקהילה אינן מהלכים פוליטיים. הדרך ליישום בשטח אמנם ארוכה, אך מדובר בצעד חשוב שמחזק את התמיכה הרחבה שהקהילה הגאה זוכה לה בכנסת. אנחנו מודים במיוחד לח"כ אלי אבידר מישראל ביתנו על הירתמותו לקידום ענייני הקהילה הגאה".
בתנועת "ישראל חופשית" הגיבו: "הגיע הזמן לראות רוב גדול יותר של מפלגות מפסיקות ליישר קו עם המצב הנתון ופועלות לייצר שינוי אמיתי עבור האזרח הישראלי הממוצע, התורם לחברה, המבקש לקיים את אורח חייו. נראה כי החסם היחיד בפני קהילת הלהט"ב בדרך לשוויון זכויות בסיסי, הן הליכוד והמפלגות הדתיות. אנחנו מברכים את ישראל ביתנו על ההצעה ורק מייחלים שהיא לא תישאר על רצפת הפרלמנט כאקט בחירות קצר - נרצה לראות אותה מתקדמת, והופכת למציאות. בישראל של שנת 2020 יש דרישה עצומה, הולכת וגדלה, לאלטרנטיבה אמיתית למי שמבקש אופציה אזרחית ויותר מהכול - שוויון זכויות בסיסי".