ביקורות הפתע של מפקחי משרד הבריאות במסעדות הגדולות ברחבי הארץ ממשיכות לחשוף שורה של ליקויים מטרידים במוצרי המזון שהיו אמורים להגיע בסופו של דבר אלינו, הלקוחות. הפעם במוקד המבצע: קונדיטוריות ודוכני מזון מהירים.
לחצו כאן לצפייה בחלק הראשון של סדרת הכתבות
לחצו כאן לצפייה בחלק השני של סדרת הכתבות
"בנדורה", רשת שווארמיות בפריסה ארצית, היא אחת המסעדות המובילות בבורסה ברמת גן. כבר בכניסה למקום, נתקלו המפקחות בשווארמה שאוכסנה בטמפרטורה לא תקינה, וביקשו מבעל הסניף להשמיד לא פחות מ-7 קילוגרמים של שווארמה שהייתה אמורה להיות מוגשת ללקוחות. גם בחומוס ובמוצרי העוף בסניף נמצאו ליקויים, ובדוח הביקורת נכתב כי רמת הסיכון בעסק גבוהה וכי יש לתקן את הליקויים באופן מידי.
גם בסניף של "פלאפל המזרח" במתחם הבורסה נתקלו המפקחות בלא מעט ליקויים - ואף נאלצו להזמין את המפקח הראשי כדי לסגור את המקום.
בהמשך, הגיעו המפקחות לסניף של רשת הקונדיטוריות "רולדין" - שמחזיקה ביותר מ-70 סניפים בפריסה הארצית. בסניף אבא הילל שברמת גן, הן נתקלו בחלב שנשמר בטמפרטורה לא תקינה וביקשו להשמידו. בדוח הסיכום נקבע כי רמת הסיכון במקום היא בינונית.
לדברי ל', שף בכיר, לא מדובר בממצאים מפתיעים - אלה במציאות. "ממחזרים אוכל, חלק מהאוכל של הצוהריים יעבור לערב", הוא מספר על הנעשה במסעדות גדולות אחרות מאלה שנבדקו. "במטבחים אפשר למצוא חולדות, עכברים שנגעו בכל מיני מוצרים במטבח, שפכו חצי משקית הקמח הפגועה והשתמשו בשאר. אנשים שמעשנים תוך כדי סרוויס על האוכל, תוך כדי העבודה, כלים לא נקיים שמגישים בהם אוכל".
מרשת "בנדורה" נמסר בתגובה: "העסק נרכש לפני מספר חודשים ונמצא בהליכים לקבלת רישיון עסק. אכן נמצאו מספר ליקויים, אבל הסחורה לא הייתה מקולקלת. השלמנו את הטיפול בליקויים".
מרשת "פלאפל המזרח" נמסר בתגובה: "מיד עם ביצוע הביקורת הוזמנה חברה חיצונית לצורך ביצוע ליווי ופיקוח תברואתי לתיקון הליקויים ולראייה בביקורת חוזרת של משרד הבריאות למחרת ניתן אישורם לפתיחה של העסק".
מרשת "רולדין" נמסר בתגובה: "כל מוצרי הרשת מוכנים בסניפים מידי יום ביומו, מחומרי גלם איכותיים וטריים, תוך הקפדה על הנהלים המחמירים ביותר. "רולדין" מתייחסת לממצאים במלוא הרצינות והאחריות, והנהלים חודדו בקרב מנהלי הסניפים".