אחרי שחלק מהמוצרים ברשתות המזון ברחבי הארץ כבר סומנו, ממש בקרוב, בתחילת 2020, השלב הראשון בסימון המזון ברפורמה של משרד הבריאות ייכנס לתוקף. אז הסימון האדום על מזונות מזיקים יהיה חובה וניתן יהיה לראות איזה מהמאכלים לא באמת בריאים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ב-42 מדינות ברחבי העולם יש כבר סימון למוצרי מזון לא בריאים ברשתות המזון, אך כמעט בכולם הוא וולנטרי. בבריטניה לדוגמא, הסימון מגיע בצורת רמזור – על פי סקאלה של צבעי ירוק צהוב ואדום.
בצ'ילה, המדינה ממנה נשאב המודל, חלק מהיצרנים החליפו את המתכונים כדי לנסות ולהימנע מהמדבקות. שם מדובר במדבקות שחורות ויש מדבקות לסוכר, נתרן ושומן רווי ומדבקה נוספת המצביעה על ערך קלורי גבוה במיוחד.
בסקר מיוחד שערכו באיגוד תעשיות המזון, לקראת כנס "איי פוד", גילו ש-29 אחוזים ציינו כי מה שהכי חשוב להם במוצר הוא הטעם, 27 אחוזים ציינו כי הדבר שהכי חשוב להם הוא בריאות ורק 22 אחוזים ציינו את המחיר. כששאלו את הצרכנים האם יסכימו לשלם יותר על מזון בריא - רק 40 אחוזים השיבו בחיוב ו-26 אחוזים הצהירו כי יסכימו להתפשר על הטעם של האוכל תמורת ערכים בריאותיים.
מה יקרה אחרי שיסומנו כל המוצרים? 11 אחוזים טוענים שיפסיקו לצרוך מוצר שיסומן במדבקה האדומה, 58 אחוזים הצהירו כי יצמצמו את הצריכה של מוצר כזה ו-22 אחוזים הודיעו כי לא ישנו את הרגלי הצריכה.
בינתיים חברות המזון הגדולות נאבקות עד הרגע האחרון ברפורמה, כמו שקרה גם בצ'ילה, שם החוקים מחמירים אף יותר.