סכנת השפעת: החורף הגיע ואיתו המחלות. השפעת כבר גבתה שלושה קורבנות שנפטרו כתוצאה מהמחלה. כעת, מנהל בית החולים לילדים בשיבא מסביר מה הסכנות בהחלטה לא להתחסן וגם מפריך את הטענה על תופעות הלוואי של החיסון. וגם – קופות החולים מפרסמות היכן אפשר להתחסן ומתי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"שפעת זו מחלה מאוד מסוכנת שיכולה להביא לתמותה. רק השבוע נפטרה ילדה מסיבוכים של המחלה, יש עשרות ילדים שמאושפזים עם המחלה, וזה משהו שרואים כל שנה", מסביר ד"ר איתי פסח מנהל בית החולים לילדים במרכז הרפואי שיבא תל השומר.
"'הטרנד' של לא להתחסן, גם למחלות אחרות, הוא טרנד מסוכן שבסוף משלמים עליו את המחיר. אפשר להגן אחד על השני באמצעות התחסנות". על החשש מתופעות הלוואי מסביר ד"ר פסח: "התחושה של אנשים שתופעות הלוואי יותר קשות מהמחלה עצמה זו אמונה עממית ולא מציאות, גם אם לפעמים יש חום וכאבים למשך יממה אחרי החיסון זה לא מה שאמור למנוע מאיתנו להתחסן".
רוצים להתחסן ולא יודעים כיצד?
כתבנו יואב אבן עושה סדר: עבור חברי קופות החולים "מכבי" ניתן להתחסן בכל המרכזים הרפואיים של הקופה ללא תיאום מוקדם מראש. כתובות ושעות פעילות ניתן למצוא באפליקציה או במוקד הטלפוני 3555*.
בקופת חולים "לאומית": ניתן להתחסן בחדרי האחיות במרכזים הרפואיים ללא תיאום מראש. כתובות ושעות הפעילות ניתן למצוא באפליקציה או במוקד הטלפוני 507*.
בקופת חולים "כללית": ניתן להתחסן בכל המרפאות. ב"כללית" ממליצים לתאם הגעה מראש. כתובות ושעות פעילות ניתן למצוא באתר, האפליקציה או במוקד 2700*.
בקופים חולים "מאוחדת": ניתן להתחסן בכל המרכזים הרפואיים ללא תיאום מראש. ב"מאוחדת" מדגישים כי ישנם מוקדים הפועלים עד 23:00 בלילה. כתובות ושעות פעילות ניתן למצוא באפליקציה או ב-3833*.