שנה וחצי לאחר כניסת "רפורמת הקנאביס הרפואי" לתוקף, מצבם של המטופלים במדינת ישראל מעולם לא היה נורא יותר. בעקבות השינויים שהקשו משמעותית על יכולתם להשיג את הצמח ולשלם עליו -  צרכנים ברחבי הארץ מותחים ביקורת חריפה על התנהלות משרד הבריאות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
 
קנאביס רפואי עדיין לא מוגדר כתרופה, אך הוא עוזר לחולים במקרים רבים ומקל על סבלם. בעשור האחרון אלפי ישראלים מקבלים קנאביס רפואי, ובמשך שנים השיטה עבדה נהדר: שמונה חוות גידול מורשות מכרו את המוצר אותו ישירות למטופלים.
 
איך זה עבד לפני הרפורמה? חולה היה מקבל המלצה מהרופא שלו לשימוש בקנאביס, ומקבל רישיון לכך מהנהלת היחידה לקנאביס רפואי במשרד הבריאות שבירושלים. עם הרישיון הוא ניגש אחת לחודש לאחת מנקודות החלוקה של שמונה חוות הגידול וקונה את הצמח ישירות מהן. המצב אמנם לא היה אידאלי, אך בניגוד להיום - החולים קיבלו את הקנביס הרפואי.

בשורה לצרכני הקנאביס הרפואי (צילום: החדשות)
מאר הרפורמה: יקר וקשה להשגה | צילום: החדשות



מעבר לכך, שיטת התמחור עבדה היטב לפני הרפורמה. בעלי רישיון שהגיעו לתחנות החלוקה שילמו 370 שקלים בלבד עבור הכמות שהם זכאים לה, לא משנה אם מדובר ב-20 או במאה גרם. היתרון בשיטה זו הוא שהמטופלים שמקבלים כמות קטנה ומשלמים עדיין את הסכום המלא מסבסדים למעשה את החולים שזקוקים לכמות גדולה יותר. הרעיון שעומד מאחורי זה הוא שוויוני וחברתי.
 
אולם, הרפורמה שינתה את המצב - אין יותר קבלה של קנאביס רפואי ישירות מחוות הגידול, אלא כעת החווה מוכרת את הקנאביס לבתי מרקחת - ורק שם ימכרו את זה למטופלים. הבעיה היא שחסר קנאביס רפואי בבתי המרקחץ- ואי אפשר להשיגו.

גרוע מכך - שיטת התמחור השתנתה לגמרי. אין תקרת תשלום ועל כל 10 גרם משלמים החולים בין 120 ל-400 שקלים. כך יוצא שמטופלים לא מסוגלים לשלם על הקנאביס הרפואי ואלפי מטופלים לא מקבלים את מה שעזר להם. בשורה התחתונה - הרפורמה נכשלה.