טוביה אושרי נולד וגדל בשכונת כרם התימנים שבתל אביב. כשהיה בן 13 נתפס בגניבת כסף, והוריו החליטו לשלוח אותו לחינוך בקיבוץ. כעבור שנתיים חזר אל הכרם והחל לעבוד כעוזר במסגרייה, שם רכש את כישורי פריצת הכספות שלו. אחרי שירות צבאי בגולני חזר אושרי לעבודת המסגרות, ואז חבר לרחמים אהרוני ("גומאדי"), ויחד התמחו השניים בסדרת פריצות ומעשי שוד במלטשות יהלומים. "חבורת כרם התימנים" בראשותם הפכה לכנופיית הפשע המאורגן הראשונה בישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אושרי נעצר שוב ושוב, אך בכל הפעמים שוחרר בשל חוסר בראיות. הצלחות מעלליו עם אהרוני הביאו את השניים להרחיב את עסקיהם ולרכוש חנויות בגדים, בתי עסק, בוטיקים וחנויות תכשיטים בכמה ערים ברחבי העולם. השניים כיכבו במדורי הרכילויות כשהם מתחככים בפוליטיקאים ובאלופי צה"ל, בשעה שמאחורי הקלעים ארגנו את הברחות הסמים ומעשי השוד הגדולים בתולדות המדינה.
בשנות ה-80 נכנס אושרי לכלא לאחר שהורשע ברצח הכפול של עמוס אוריון ועזר כהן, שגופותיהם בותרו במפעל בשר ונקברו בחולות אשדוד. במשפטו טען שפעל מתוך הגנה עצמית לאחר שנסחט על ידם. הוא שוחרר לפני כ-16 שנים ומאז ניהל חנות בשוק הכרמל.
בשנת 2015 חזר אושרי אל התודעה הציבורית בעקבות צמד כתבות של עומרי אסנהיים מ"עובדה" על כנופיית הכרם. ויותר מכך בשל החיקוי שנוצר ב"ארץ נהדרת" לדבריה של שרה דנוך בתוכנית שטענה כי "רחמים לא ידע".
בין היתר, חשפו אושרי ושותפו רחמים ב"עובדה" כי ניהלו קשר חשאי עם רחבעם זאבי (גנדי) ששימש אז כיועץ מיוחד לשר המשטרה וכיהן בהמשך כשר התיירות. מדבריהם עולה כי השניים נפגשו עם זאבי יומיים לאחר הרצח הכפול, כשהבינו שעליהם להימלט מהארץ - וביקשו ממנו לסייע להם בכך.