גבר שחתם עם אשתו על הסכם גירושים נמלט לבנגקוק שבתאילנד לפני שהעניק את הגט, ונמנע מלחזור לארץ במשך 6 שנים מחשש שייעצר. לאחר שכשלו כל הניסיונות לשכנעו לשחרר את אשתו העגונה, וגם הצעדים המשפטיים שננקטו נגדו לא הועילו – נמצאה לבסוף הסנקציה ששברה את איש העסקים הסרבן: איום בשלילת דרכונו.
לפני מספר חודשים התקיים דיון בעניינו של הבעל, אך האחרון החליט שלא להגיע וקיווה שיוכל להמשיך לחמוק מהדין. רבנים מקומיים ושליחים שהגיעו מישראל ניסו לשוחח עימו לגרום לו לשחרר את אשתו - אך הוא עמד על סירובו. גם הצעדים שננקטו על ידי בית הדין הרבי ובהם צו עיכוב יציאה מהארץ, עיקול חשבונותיו וביטול רישיון הנהיגה שלו לא הועילו.
לאחר שמוצו כל האפשרויות ביקשה עורכת דינה של העגונה, אלינור ליבוביץ', לשלול הענקת שירותים קונסולריים לבעל בכל מדינה. בית הדין הרבני בת"א נעתר לבקשה, והורה למשרד החוץ לא לספק לאיש שירותים עד שיסכים להעניק את הגט.
בעקבות זאת, הוציא משרד החוץ צו שהורה לכל הקונסוליות הישראליות ברחבי אסיה לא לספק לבעל שירותים. בנוסף, פנה בית הדין הרבני אל משרד החוץ וביקש להזמין את הבעל לקונסוליה הישראלית בבנגקוק, ולהחרים את דרכונו.
לפני ימים אחדים הגיע הבעל לקונסוליה הישראלית על מנת לחדש את אשרת השהייה שלו בתאילנד, ושם התברר לו שלא יקבל כל שירות שהוא. יתרה מזאת הדרכון שלו נלקח ממנו, ונציגי הקונסוליה הסבירו לו שנותרו בפניו שתי אפשרויות: להישאר ללא אפשרות לצאת מתאילנד, למעט חזרה לישראל שם יובא למעצר, או לשחרר את אשתו מעגינותה.
אם 45 יום לאחר תפיסת הדרכון הבעל לא היה משחרר אותה מעגינותה, הוא היה מוחזר למשרד הפנים והבעל היה נשאר למעשה ללא יכולת לעזוב את בנגקוק. לחילופין, אם הבעל היה בוחר לעשות שימוש בתעודת המסע, הוא היה נעצר עם נחיתתו בנתב"ג. לכן, בלית ברירה בחר הבעל לשחרר את אשתו מעגינותה.
עו"ד אלינור ליבוביץ' המייצגת את האישה העגונה מסרה בתגובה: "הצו היה מתבקש כיוון שמזה שנים, מאז חתימת הסכם הגירושין, האשה לא קיבלה מזונות עבור הילדים למרות שנפתח נגדו תיק בהוצאה לפועל והבעל לא הסכים לשחרר אותה מעגינותה. יש לציין כי בית הדין עשה מאמצים ניכרים שראויים להערכה מיוחדת ונעתר לבקשתי"
ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il
אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! נבחרת הכתבים המובילה של ישראל פוגשת את האנשים המשפיעים במדינה! >>> מהרו להירשם עוד היום