רשות האוכלוסין מסרבת לבתו של ס', אזרח ישראלי שעלה לארץ מרוסיה לפני כשנתיים, להיכנס בשערי הארץ. ברשות טוענים כי לא הוגשו המסמכים שמוכיחים שהנערה בת ה-13, שנולדה בסינגפור והתגוררה מספר שנים אצל אמה בחו"ל, היא אכן הבת של ס'. לאחר מספר ימים שבהם הוחזקו באזור ההמתנה בנתב"ג, ללא מקום לינה מסודר, הועברו השניים היום (חמישי) למתקן מסורבי כניסה בגבעון. "אנחנו ישנים על ספסלים, היא רק ילדה", סיפר האב בשיחה עם חדשות 12.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הבת הגיעה עם האב בתחילת השבוע לנתב"ג, מתוך כוונה לעבור לגור עם אביה בארץ. "הם אומרים שלא הגשתי טפסים כמו שצריך, אבל הראתי להם את כל המסמכים", סיפר האב. "את תעודת הלידה, ומסמך מהשגרירות והכל. והם רצו לגרש אותה ושאלך איתה אבל אני לא רוצה, אני תושב ישראל". האב הגיש באמצעות עורכת הדין, ענת לוי, תביעה לבית המשפט, ומחר בבוקר יתקיים דיון בנושא בבית המשפט המחוזי בתל אביב.
במהלך ארבעת הימים שעברו מאז נחיתת הילדה בארץ ועד העברתם למתקן הכליאה, הוחזקו השניים באזור ההמתנה בנתב"ג, ללא מקום לינה מסודר. "אנחנו ישנים על כיסאות וספסלים כבר ארבעה ימים", סיפר האב. "היא רק ילדה, שיתנו לה להתקלח ולישון כמו שצריך".
האב הציג בפני רשות האוכלוסין וההגירה מסמכים שמעידים על קשרו לילדה, בין היתר: תעודת לידה עליה הוא חתום ומסמכים עליה חתומה גרושתו, שבהם היא נותנת את הסכמתה למעבר הבת לישראל. "עכשיו אומרים שהניירת לא הוגשה כמו שצריך ורוצים לשלוח אותה לבנגקוק, אבל אני לא מבין למה משאירים אותה כאן כל כך הרבה זמן, הרי ברור לכולם שאני אבא שלה", אמר.
מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר: "מדובר באזרח ישראלי שעלה לישראל לפני כשנתיים ונחת השבוע עם קטינה, לטענתו בתו. מעבר לעובדה שאין כל הוכחה כי אכן מדובר בבתו, כיוון שלא הסדיר את הנושא, ולא הזכיר את קיומה בעת שהגיש בקשה לעלות לישראל, הנוסע לא הציג כל מסמך מאומת מאם הקטינה המאשר הגעה והסדרת מעמד בישראל".
"לאור האמור, הוסבר כי לא ניתן לאשר כניסת הקטינה ללא אישורים או החלטות שיפוטיות המסדירות משמורנות", המשיכו. "לנוסע הוצע לשוב למדינת המוצא ולהצטייד במסמכים הרלוונטיים אך הוא סרב לעלות על טיסה והגיש ערר על סירוב הכניסה. הערר נדחה. ואולם הישראלי בחר להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי אשר קבע דיון למחר".
"מקרה קלאסי של אטימות הרשות"
"נבהיר כי שהיית הקטינה במעבר הגבול נובעת אך ורק מהתנגדות נחרצת של האב והחלטתו להשאירה בגבול. לפנים משורת הדין הוצעו מספר צעדים להקל על שהייתה, לרבות ביקור עובדת סוציאלית, אך כל הצעה סוכלה על ידי האב", הבהיר ברשות. "ככל שיפעל האב לפי החוק וישוב למדינתו להמצאת המסמכים הרלוונטיים, ניתן יהיה לטפל בבקשה באופן מקצועי ומהיר. יודגש כי הכנסת קטינה ללא הוכחות ברורות בדבר אבהות והסכמה מאומתת של האם מעלה חשש של נתינת יד לחטיפת ילדים דבר המנוגד לאמנה עליה חתומה מדינת ישראל".
עו"ד ענת לוי, שמייצגת את האב, מסרה: "מדובר במקרה קלאסי של אטימות הרשות ואף התאכזרות שלה במבקשים. זאת תוך התעלמות בוטה מהעובדה שמדובר בקטינה בת 13, עם מוגבלות פיזית (שיתוק מלידה ביד שמאל) זכאית שבות על פי נהליה וחוקיה של המדינה".
לוי הבהירה כי "בבקשת העלייה המבקש כן ציין כי יש לו ילדה, אך מכיוון שעלה ארצה בגפו לא צירף אותה לבקשה", ואף טענה: "המשיב (רשות האוכלוסין וההגירה) מתעלם באופן שיטתי מנתונים שמבקשים מעבירים אליו, הכל על פי כדאיות וראות עינו. אנו עומדים בפני החגים והמשיב מתייחס למבקש ולקטינה כעבריינים מבוקשים שעלולים לפגוע בביטחון המדינה".