כ-200 שוטרים, בשיתוף מספר רשויות, פתחו הבוקר (שלישי) במבצע אכיפה ארצי נרחב בכ-60 אתרי בנייה ב-24 ערים ברחבי הארץ בו זמנית. המטרה: לאתר מפגעי בטיחות קשים ולפעול נגד האחראים לרשלנות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עם השוטרים הגיעו עשרות מפקחי בטיחות של משרד העבודה והרווחה לאתרי בנייה בערים: רמת גן, בני ברק, יהוד, בת ים, חולון, מודיעין, רעננה, כפר סבא, ראשון לציון, רחובות, אשדוד, נתיבות, שדרות, חיפה קריית ביאליק, קריית מוצקין, נהריה, קריית שמונה, נצרת עילית, עפולה, ירושלים ובית שמש.
לפי המשטרה, מבצע האכיפה נועד גם להגביר את התודעה הציבורית לסוגיית הבטיחות באתרי הבנייה, וכן את ההרתעה בתחום כלפי מפרי החוק. במבצע השתתפו גם גורמים בפרקליטות, רשם הקבלנים, המשרד לביטוח לאומי ורשות המסים.
מבצע האכיפה מתמקד באתרי בנייה של חברות בנייה וקבלנים אשר באתרים שלהם אירעו בתקופה האחרונה תאונות עבודה קטלניות או התגלו בהם ליקויי בטיחות שיכולים לסכן את שלום העובדים, הדיירים ועוברי אורח. בחלק מהאתרים ניתנו בעבר צווי בטיחות להפסקת עבודה עד לתיקון ליקויי בטיחות שהיוו סכנה לחיי אדם.
במסגרת המבצע המשטרתי נעשה שימוש בסמכויות וכלי אכיפה בתחום הפלילי והמנהלי הנתונות בידי גופי האכיפה השונים המשתתפים במבצע.
"יחידת פלס שאת הקמתה יזמתי יצאה למבצע אכיפה לאיתור מפגעי בטיחות וגביית מחיר מהאחראים", מסר השר לביטחון הפנים גלעד ארדן. "לצערי, תאונות עבודה גורמות בשנים האחרונות למותם ופציעתם של עובדים רבים. האחריות על הבטיחות באתרי העבודה היא של המעסיקים והקבלנים והמשטרה חייבת ליצור הרתעה מפני הפרת חוק וסיכון חיי העובדים".
שר העבודה והרווחה חיים כץ התייחס גם הוא למבצע ואמר: "הקבלנים מוכרחים להפנים שזמנה של תרבות ה'יהיה בסדר' - נגמר. אנו עושים את מירב המאמצים לבלום את הקטל באתרים אחרי שנים של הזנחה. לצד התקנת תקנות להסדרת תחום הבטיחות בענף הבנייה, נמשיך בפעולות אכיפה בלתי מתפשרות במטרה למגר את הרשלנות ולשמור על חיי הפועלים".