לקראת גל החום הצפוי היום, מפרסם משרד הבריאות הנחיות כיצד להתמודד עם מזג האוויר הקיצוני. עומס החום צפוי להיות מורגש ברוב חלקי הארץ ויש להימנע ככל האפשר מחשיפה לחום ולשמש, להימנע ממאמץ גופני לא הכרחי ולהקפיד לשתות מים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בשעות השיא של החום מומלץ לשהות במקום שיש בו מיזוג אויר. לאוכלוסייה שאין ברשותה מזגן, מומלץ לשהות מספר שעות במקום ציבורי ממוזג, ולצמצם את משך השהיה בחום.
מומלץ בשעות החום להגיף תריסים או וילונות, כדי לצמצם את חדירת קרינת השמש, אך להשאיר את הבית מאוורר. תריסים מוגפים יכולים להוריד את חדירת החום לדירה בכ-80%.
על פי משרד הבריאות, מומלץ לצמצם פעילות גופנית מאומצת במזג אויר חם. אם אתם בכל זאת עושים פעילות גופנית, הקפידו לשתות במהלך הפעילות, בנוסף לשתיה היומית המומלצת, עוד 2-4 כוסות מים קרים או שתיה קלה אחרת. רצוי לשתות 8-10 כוסות מים ביום, גם בלי תחושת צמא.
אנשים המטופלים בתרופות כגון: תרופות להרגעה, לשינה, למחלת פרקינסון, ולבעיות נפשיות מסוימות. תרופות אלו עלולות להגביר את הרגישות לפגיעה מחום.
במצב הרגיל, כשטמפרטורת הסביבה עולה, הגוף מקרר את עצמו באמצעות הזעה, ומונע את עליית חום הגוף. אולם, במזג אויר חם וכשהלחות גבוהה, הזיעה אינה מתאדה במהירות, והגוף לא יכול להתקרר. יכולות להיות דרגות שונות של פגיעה מחום שהחמורה ביותר היא אצל קשישים, חולים או ילדים קטנים.
כך תתמודדו עם מכת חום
הסימנים למכת חום: טמפ' גוף גבוהה מ-39.5 מעלות; עור אדום, חם ויבש ללא הזעה; דופק מהיר; כאב חזק שמרגיש כמו "דפיקות לב" בראש; סחרחורות, בחילה, בלבול וירידה במצב הכרה.
במידה והבחנתם באדם עם התסמינים שציינו, יש להעבירו במהירות לבית החולים ועד אז לקרר את גופו בעזרת מגבת רטובה ולשים אותו במקום קריר ומוצל. חשוב מאוד לא לתת לו לשתות, הטיפול בנוזלים יעשה דרך עירוי לווריד על ידי הצוות הרפואי המוסמך לכך.
הסכנה הבריאותית ממזג אויר חם גדולה במיוחד אצל אנשים הסובלים מהשמנת יתר, מחלות כרוניות, מטופלים בתרופות מסוימות, בעת מחלה חריפה או במצב של חסר בנוזלים.