רוהן בן ה-13 ואמו רוזמרי, עובדת זרה מהפיליפינים שחיה בארץ כבר 19 שנים, נלקחו אתמול (ראשון) בחשאי לטרמינל 3 והועלו על מטוס שיועד להמריא לפיליפינים, אך לפי דיווחים של אנשים המקורבים לשניים, הם הורדו מהמטוס ונלקחו למעצר. מוקדם יותר הוגש ערעור לבית המשפט המחוזי נגד גירושם.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
חבר הכנסת עופר כסיף שהגיע למתקן הכליאה "יהלום" בנתב"ג, כדי לנסות לשחררם, לא הורשה להיכנס למקום והתעמת עם האחראים. בתיעוד מהמקום נראה כסיף כשהוא מנסה להיכנס ולקרוא למנהל המקום. כסיף ניסה להסביר לו כי הוא חבר כנסת ויש לו אישור להיכנס מתוקף תפקידו: "הנהלים שלכם לא מעל החוק".
בשבוע שעבר רוזמרי פרס ובנה רואהן נלקחו מביתם שבתל אביב למתקן של רשות האוכלוסין וההגירה שבבית דגן, והם עומדים כרגע בפני גירוש מישראל.
בעוד שהמאבק נגד הגירוש נמשך, השניים נוספו לשתי משפחות נוספות, שנעצרו לאחרונה וילדיהם לומדים במערכת החינוך הישראלית: מייקל בן ה-12 מיהוד, שנעצר ביחד עם אימו, וקיאן בן ה-10 מרמת גן, שאמור להיות מגורש מהארץ עם אימו ואחותו בת החמש.
בשבוע שעבר התקבלה החלטה במועצת העיר תל אביב-יפו, שאמורה לעלות לדיון בימים הקרובים, שמטרתה לנקוט צעד אקטיבי של העיריה נגד הגירוש. כלומר לפנות בצורה רשמית לשר הפנים אריה דרעי ולראש הממשלה נתניהו כדי למנוע את גירוש הילדים שחלקם לומדים בבתי הספר בעיר.
במועצה אישרו את הצעתה לסדר של חברת המועצה מהאופוזיציה, שולה קשת, לפיה העירייה והעומד בראשה יפעלו לעצירת גירוש מהגרי העבודה הפיליפינים וילדיהם. בהצעה נכתב בין היתר: "כחברות וחברי מועצה, כהורים, כאזרחיות ובנות ובני אנוש עלינו לפעול עכשיו ברוח מסורת זו ולאור ערכים הומניסטים של כבוד האדם, אהבת הגר, וחמלה למוחלש, ובהתאם לעקרון האוניברסלי של טובת הילד, ולדרוש את עצירת הגירוש".
לאחר אישור ההצעה היא הועברה לדיון בוועדת הרווחה בוועדה לזכויות האדם במועצת העיר, במטרה שיפעלו לקדם את הנושא בהקדם. "אין מקום לציד אדם, ודאי לא של ילדות וילדים שחייהם החברתיים והתרבותיים נטועים כאן, בינינו", אמרה חברת מועצת העיר קשת.
לאחר המעצר הראשוני של רוהן ואימו בשבוע שעבר, מאות הפגינו ברחבת מוזיאון תל אביב נגד גירוש הילדים הזרים שמגיעים ממשפחות פיליפיניות. המשתתפים בהפגנה קראו לממשלה להתערב ולאפשר לילדים לפתוח אלך שנת הלימודים הקרובה.