ששי בנקהלטר, תושב תל אביב כבן 40, רכב לפני כחודשיים על אופניים, מעד ושבר את היד. בעברו כבר גובס בשתי הידיים בתאונה קודמת אך הפעם חיפש לעצמו פתרון חלופי. במסגרת תכנית ניסיונית של בית החולים איכילוב, הוא הפך למטופל הראשון בארץ שנעזר בגבס שהודפס בהתאמה אישית במדפסת תלת-ממד.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"עם גבס רגיל התחושה היא קלסטרופובית. קיימת תחושת מחנק, מגרד בטירוף, מריח נורא, אי אפשר להתקלח. אני שוחה באופן קבוע, ועם גבס אי אפשר לשחות, כבד וחם", סיפר בנקהלטר. "אמרתי לעצמי שאני לא עובר את זה שוב. קראתי על איזה סטארט־אפ ברוסיה שמתמחה בגבסים כאלה. ואמרתי - אני חייב לראות אם אפשר לעשות את זה בארץ". בזכות נחישותו הגיע למעבדה המתמחה בהדפסות תלת־ממד של ד"ר שלמה דדיה באיכילוב, והפך למטופל הראשון עם גבס תלת־ממד בישראל.
מיד לאחר שהורכב לו האמצעי החדיש התחיל לשלוח לד"ר דדיה באיכילוב תמונות שלו שוחה בבריכה, בחופשה משפחתית בחו"ל ואפילו מנגן בפסנתר. הגבס לא רק מעוצב בצורה חדשנית ועתידנית - אלא שהוא גם מותאם אישית למבנה גופו של המטופל ולכן אינו לוחץ, אינו משפשף ולא גורם לפצעים.
"הסריקה היא התאמה מושלמת לעור ללא שום נקודות לחץ. מתאים אחד לאחד. כל הסכנה לפצעי לחץ ושפשופים יורדת", מסביר ד"ר שלמה דדיה, סגן מנהל המערך הארצי לאורתופדיה אונקולוגית ומנהל המעבדה לתלת־ממד במרכז הרפואי איכילוב תל אביב.
הפיילוט מתבצע במסגרת מעבדת תלת־ממד באיכילוב שרכשה לאחרונה סורק נייד הסורק את שטח גוף המטופל ישר למחשב ומדפסת תלת־ממד. בשלב זה הגבס מיועד לשימוש לא בשבר ראשוני אלא לאחר שבוע או יותר, כשיש צורך להחליף את הגבס, כאשר השבר מיוצב ובאישור רופא. זה נעשה באיכילוב באופן ניסיוני ובמסגרת מחקר, ובהמשך ייתכן שיתאפשר באמצעות ביטוחים משלימים כפי שנעשה כיום עם גבס "קל".