משפחתו של סלומון טקה ז"ל, הצעיר בן ה-19 ממוצא אתיופי שנורה למוות בידי קצין משטרה, עתרה היום (ראשון) באמצעות פרקליטיה לבג"ץ. בעתירתה דורשת המשפחה לשנות את החלטת פרקליטות המדינה ומח"ש שמונעת ממנה לעיין בחומרי החקירה בטרם יקבל פרקליט המדינה החלטה בנוגע לכתב האישום. צעד זה מגיע לאחר שפנתה המשפחה שלוש פעמים בחודשים האחרונים למח"ש עם בקשה דומה – ונענתה בסירוב.
בעתירה, שהגישו עורכי הדין שמייצגים את משפחת טקה - איציק דסה, אלונה קורמן, רינה איילין-גורליק ופרופסור אריאל בן דור מהקליקיניקה לקידום שוויון בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן ועו"ד ציון אמיר - נכתב כי הפרקליטות ומח"ש לא התחשבו בנסיבות המיוחדות של המקרה, שלאורן ראוי להביא את החומרים בפני המשפחה. בין הנסיבות הללו צוינה העובדה שהדוח הבליסטי שבחן את הירי נערך על ידי המשטרה, וזו מצויה בניגוד עניינים מובהק – הן בשל חקירתה שוטרים והן בשל קירבת המשפחה בין החשוד לבין ראשת אגף משאבי אנוש במשטרה.
לפני כחודש וחצי מסרה המחלקה לחקירות שוטרים את תשובתה השלילית לבקשת משפחת טקה לקבל את חומרי החקירה. במשטרה הבהירו אז – "לא נמסור את החומרים לפני ההחלטה על כתב אישום". עוד ענו במח"ש לטענות המשפחה על התנהלות לקויה בחקירה וציינו: "מדובר במומחים הנאמנים אך ורק ליושרתם המקצועית".
במח"ש הסבירו את הסיבה לסירובם למסור את חומרי החקירה: "ככלל, חומר החקירה אינו מועמד לעיון באי כוחם של משפחת המנוח לפני קבלת החלטה בתיק. העיון בחומרים לפני שמתקבלת החלטה יכול לסכל או להקשות מאוד על ניהול המשפט אם יוחלט להגיש כתב אישום". עם זאת, הדגישו כי לאחר קבלת החלטה יוכלו בני המשפחה לבקש לקבל את חומר החקירה והבקשה תישקל בלב פתוח על פי ההנחיות.
על טענת המשפחה שהבדיקה הבליסטית שבוצעה נגועה בניגוד עניינים הבהירו במח"ש: "מדובר במומחים הנאמנים אך ורק ליושרה המקצועית שלהם ואין להטיל דופי בעבודתם. המומחים אינם נחשפים לכלל הראיות בתיק, אלא רק לממצאים שנמצאו בשטח ועל בסיס מומחיותם והבדיקות שנעשות הם חווים דעתם".
"בנוגע לעובדה שמדובר היה בנתז מהירי בקרקע שפגע במנוח", המשיכו במח"ש. "הרי שנתון זה מבוסס הן על הבדיקה הבליסטית והן על חוות הדעת של המכון לרפואה משפטית, שכידוע אינו חלק ממשטרת ישראל. בנוסף, כאשר מדובר בחוות דעת מסוג זה קיימים גם תיקי עבודה ובהם תיעוד הבדיקות שנערכו. כל אלה יוצגו בבוא היום בפני מי שיהיה זכאי לכך, ובאופן זה ניתן יהיה לבחון ולבקר את תהליכי העבודה ואת תוצריה".