פרסום ראשון: הדי ההחלטה של נפתלי בנט ואיילת שקד לעזוב את הבית היהודי ולהקים מפלגה חדשה גורמים לליכוד להפעיל מאמץ נוסף ואחרון בהחלט להוריד את אחוז החסימה, אולי גם ללא הסכמת כל השותפות הקואליציוניות.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
ראש הממשלה בנימין נתניהו, הליכוד ושותפים נוספים מודאגים מאוד מהעובדה שלא פחות משבע מפלגות מתמודדות על קולותיהם של מצביעי הימין - והם מבקשים להוריד את אחוז החסימה באופן שיאפשר לכל הפלגים להיכנס בוודאות לכנסת. בבקשת הפיצול שנמסרה אמש (שבת) ליו"ר ועדת הכנסת ח"כ מיקי זוהר (הליכוד) צוין כי המפלגה החדשה תיקרא "צל"ש", וסיעת "הימין החדש" תייצג את המפלגה בכנסת.
עד היום נתקל המהלך להורדת אחוז החסימה בשתי התנגדויות - הראשונה של השרים אריה דרעי ואביגדור ליברמן מתוך הקואליציה. כעת ההערכה היא שלאור התפנית הזו דרעי כבר אינו חושש שהדבר יפריע ליריבו אלי ישי להיכנס לכנסת, שכן ממילא הוא עשוי לרוץ עם הבית היהודי.
המכשול השני והמשמעותי יותר הוא שלאור פיזור הכנסת, המהלך דורש כעת את אישור האופוזיציה בוועדת ההסכמות המשותפת עם הקואליציה. אולם גם באופוזיציה יש תמיכה מסוימת למהלך - בין היתר מחלקים נכבדים מהרשימה המשותפות שמעוניינים להתפצל, ממרצ שהביעה בעבר את הסכמתה ואולי גם מגורמים נוספים.
עם זאת, יו"ר מרצ תמר זנדברג הודיעה הבוקר שתתנגד למהלך: "מרצ לא תהיה כלי שרת בידי ימין מפוחד ולא תיתן את ידיה לגחמות המשתנות של הליכוד שמשנה את חוקי הבחירות והדמוקרטיה כל פעם לפי חרדותיו. אם במקרה חשבו בליכוד להישען על מרצ, שיחשבו שוב". גם בש"ס מתנגדים למהלך.
יו"ר סיעת המחנה הציוני, יואל חסון, גם תקף בחשבון הטוויטר שלו את הצעת הליכוד להוריד את אחוד החסימה וכתב: "הניסיון של הליכוד להוריד את אחוז החסימה הוא עוד מהלך היסטרי של ראש ממשלה בנימין נתניהו שמפחד להפסיד. אנחנו מתנגדים למהלך הזה ולא נאפשר העלאת החוק הזה להצבעה במליאה".
ועדת ההסכמות צפויה להתכנס היום וייתכן שהיא תחליט לקדם את המהלך, שמתבסס על הצעת חוק קיימת של ח"כ זוהר שהוגשה לפני חודשיים. ייתכן שהחוק יוקדם גם ללא הסכמות אם כי הדבר איננו ודאי.
"בנט ושקד הפקירו את הבית"
מהלכם של בנט ושקד אמש לעזוב את הבית היהודי ולרוץ בבחירות הקרובות ברשימה דתית-חילונית משותפת בשם "הימין החדש" עוררה במהרה תגובות מכל רחבי המערכת הפוליטית. בימין מיהרו להטיח ביקורת רבה בשניים על שיסוע הימין לעוד רסיסי מפלגות.
מטעם הליכוד נכתב כי "יש מי שלא למד את הלקח של בחירות 92' כשהימין ריסק את עצמו לרסיסי מפלגות ובכך הביא לעליית ממשלת שמאל ולאסון אוסלו. הדרך היחידה להבטיח את שלטון הימין היא להצביע רק לליכוד בראשות נתניהו".
השרה רגב הסירה את הכפפות ואמרה כי "בנט ושקד הפקירו את הבית ועשו סיבוב על הציונות הדתית. היזהרו מחיקויים". אליה הצטרף ח"כ דוד ביטן: "לאחר שנואש מלחתור תחת ממשלת הימין מתוך הממשלה החליט בנט שנוח לו יותר לתקוף את נתניהו והליכוד בתחפושת חדשה".
גם באופוזיציה לא ישבו בצד ותקפו את שני השרים. ביש עתיד ראו בהכרזה כ"הזדמנות היסטורית להחליף את השלטון". יו"ר המפלגה יאיר לפיד כתב כי לו "דווקא אכפת איך מתחלקים המנדטים של נתניהו, מפני שעכשיו ברור שאפשר לנצח את נתניהו".
מטעם יו"ר האופוזיציה ציפי לבני נכתב בנושא: "שם חדש לאותם אדריכלי הסיפוח, הפגיעה בשלטון החוק ובדמוקרטיה. מולם צריך להציג את הדרך הציונית הברורה של מדינה יהודית ודמוקרטית שנפרדת מהפלסטינים לשלום ואיתה לנצח".
דפנה ליאל השתתפה בהכנת הידיעה.