את מי מעדיפים בוחרי הליכוד לראות במקום נתניהו? 5 שבועות בדיוק לבחירות, ומסקר החדשות שערך מכון "מדגם" בראשות מנו גבע עבור חדשות 12 Online, עולה שיש מועמד ברור לשמש כיורשו של יו"ר הליכוד וראש הממשלה, בנימין נתניהו. בתמונת המנדטים: המפלגות הגדולות שומרות על יציבות יחסית, העבודה-גשר מתרחקת מאחוז החסימה.
מתוצאות הסקר, שנערך אתמול (שני), עולה כי לו הבחירות היו נערכות היום, מפלגת הליכוד בראשות נתניהו הייתה זוכה ב-30 מנדטים וכחול לבן בהובלת בני גנץ הייתה מקבלת 29 מושבים בכנסת הבאה. שתי מפלגות זוכות בסקר ל-11 מנדטים: הרשימה המשותפת וימינה (הימין המאוחד) בראשות איילת שקד.
אביגדור ליברמן וישראל ביתנו שומרים על יציבות בסקרים זה זמן רב עם 10 מנדטים, יהדות התורה עם 8 מנדטים, ושלוש מפלגות שונות זוכות ב-7 מושבים בכנסת הבאה: ש"ס, העבודה-גשר שמתחזקת והמחנה הדמוקרטי.
המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה לפי הסקר: זהות – שזוכה ל-2.9% מקולות המשתתפים בסקר ועוצמה יהודית עם 2.7% מהקולות.
מהחלוקה לגושים עולה כי לגוש הימין יש 41 מנדטים, ואם מוסיפים לליכוד ולימינה את החרדים, הגוש מכיל 56 מנדטים – מה שלא מספיק לנתניהו להקים ממשלת ימין-חרדים.
לגוש המרכז-שמאל 43 מנדטים ואם מוסיפים את הרשימה המשותפת – הגוש מגיע ל-54 מנדטים. ישראל ביתנו של ליברמן נותרת לשון המאזניים עם 10 מנדטים.
גדעון סער - המועמד הפופולרי ביותר להחלפת נתניהו
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, נתניהו עדיין מוביל על פני מתחרהו העיקרי, יו"ר כחול לבן בני גנץ: נתניהו זוכה ל-41% התאמה בסקר (ירידה של אחוז בהשוואה לסקר הקודם) וגנץ זוכה ל-32% התאמה (נתון זהה לסקר הקודם שערכנו). 21% השיבו שאף אחד מהם אינו מתאים, 6% לא יודעים.
שאלה מסקרנת שנשאל רק מי שהצהיר שבכוונתו להצביע לליכוד בלבד הייתה: מבין האישים הבאים, מי אתה מעדיף שיעמוד בראשות הליכוד לאחר נתניהו? המועמד הפופולרי ביותר לרשת את נתניהו ביום שאחרי הוא גדעון סער, שזוכה ל-22% תמיכה.
אחרי סער: גלעד ארדן ומירי רגב זכו ל-12% תמיכה – ואחריהם ישראל כץ עם 9% בלבד ויו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, שאת שמו העלה ליברמן כמועמד אפשרי להרכבת ממשלה במקום נתניהו, עם 6% תמיכה.
המנדטים החסרים: "עוצמה יהודית" ו"זהות" מבזבזות לגוש הימין כ-200 אלף קולות
הסקר מגלה את מה שכבר ידענו - מערכת הבחירות טרם החלה, הישראלים עדיין מתבצרים בעמדתם (או בים. או בחו"ל). אין כמעט שינויים, אבל מבעד מה שנראה כתמונת מצב סטטית, ניתן להבחין בכמה נתונים מעניינים:
הליכוד וכחול לבן חזרו להיחלש מעט – הליכוד עם 30 וכחול לבן עם 29, אולי בגלל המבוכות שעורר בני גנץ לאחרונה בשורת פליטות פה. זה גורם להתחזקות מסוימת של המפלגות הקטנות – בין היתר של העבודה-גשר שעולה ל-7 מנדטים אחרי שהייתה קרובה לאחוז החסימה - ומשתווה למחנה הדמוקרטי של הורוביץ, שפיר וברק.
נתניהו רחוק עדיין 5 מנדטים מ-61 המנדטים המיוחלים שיאפשרו לו להקים ממשלה ללא סכנה לסיום תפקידו. מאין ייקח אותם? חלק מהתשובה נמצא בנתונים של עוצמה וזהות שלא עוברות את אחוז החסימה אך שמבזבזות לגוש הימין קרוב ל-200 אלף קולות, נתניהו ואיילת שקד יצטרכו לשאוב חלק מהקולות האלה ולדבר אל לבם של המצביעים שלא יבזבזו את קולם.
נתון מעניין נוסף הוא שבקרב תומכי הליכוד – גדעון סער הוא המועמד הפופולרי יותר להחליף את נתניהו, אם חילופים כאלה אכן יתבצעו אחרי הבחירות – תרחיש שאיננו מופרך לגמרי, אם כי צריך לזכור שמי שבוחר את יו"ר הליכוד הבא הם המתפקדים ולא המצביעים – ולא היום, אלא במועד בלתי ידוע בעתיד.
אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! בואו לראות את נבחרת הכתבים המובילה בישראל במפגשים יוצאי דופן, פנים אל פנים עם האנשים המשפיעים במדינה >>> מהרו להירשם עוד היום
מזמין הסקר: חברת החדשות
עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע
מועד איסוף הנתונים: 12-8-2019, בין השעות 9:00-20:00
אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה
מספר המשיבים בפועל: 508 מייצג + 152 עיבוי מתכוונים להצביע ליכוד
מספר המתבקשים להשתתף: 3,593 + 1,051
טעות הדגימה המירבית למדגם המייצג: 4.4%+
שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות
שיטת הדגימה: דגימת שכבות
אופן ביצוע הסקר: טלפוני + אינטרנטי