הקרב על חוק המצלמות: שבוע וחצי לפני הבחירות, והיום לראשונה ובאופן חריג, ישתתף היועץ המשפטי לממשלה בישיבת הממשלה שתדון בחוק המצלמות שמנסים להעביר בליכוד. מנדלבליט, שכבר הביע את התנגדותו לחוק, יגיע לישיבה על מנת להתריע בפני השרים על ההשלכות שכרוכות באישורו. ההערכה היא שהחוק יעלה לאישור הממשלה על אף שלפי ההערכות לא יהיה לו רוב פוליטי בכנסת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מדובר במצב תקדימי, שבו הממשלה יוזמת ומאשרת חוק למרות שהיועמ"ש, מי שאמור לייעץ לה בנושאים מהסוג הזה, מתנגד לכך. השלב הבא באישור החוק תהיה הכנסת, וגם שם יהיה צורך בשבירת הכללים הקיימים לצורך אישורו. כבר כמה חודשים שהכנסת לא מחוקקת חוקים חדשים, וזאת בשל ההבנה כי לא מעלים חוקים בתקופת ממשלת מעבר בלי הסכמת האופוזיציה.
על פי ההערכות, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין צפוי להיענות ללחץ שמגיע מלשכת רה"מ ולהעלות את חוק המצלמות להצבעה, זאת למרות שהדבר נוגד את הכללים הפלרמנטריים הבסיסיים וכל על אף ההתנגדות המשפטית לנושא.
בכחול לבן שקלו תחילה להחרים את הדיון, אולם כעת נראה שהם נוטים להגיע ולהתנגד לחוק בניסיון להפיל אותו.
כל המהלכים המדוברים מצביעים על כך שהמטרה המרכזית בכל הנוגע לחוק הצבת המצלמות בקלפי היא להשאיר את הדיון סביבו על סדר היום, ולא להגיע לבחירות עם חוק חדש. אם החוק ייפול בהצבעה בכנסת, ניתן יהיה להאשים בכך את האופוזיציה או את בג"ץ.
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן התייחס לחוק המצלמות בריאיון לרינה מצליח בתכנית "פגוש את העיתונות". ליברמן הודיע כי מפלגתו תתמוך באופן עקרוני בחוק, אך הבהיר כי ירצה לקדם גם חוק חובת הצבעה ביום הבחירות. "אני תומך במצלמות גם אצל החרדים, אצל כולם, אבל חייבים בנוסף להעביר את חוק חובת ההצבעה. זה יום חופש ואנשים לא באים להצביע. אנחנו הגשנו הצעת חוק - מי שהכשיל אותה זה הליכוד יחד עם החרדים. אצלם יש 120 אחוזי הצבעה, ראיתי את זה במאה שערים", אמר. לאחר מכן הבהיר ליברמן שלא הציב בכך תנאי וציין כי מפלגתו תתמוך בחוק.