בפתח הישיבה הראשונה של הכנסת ה-22, הנשיא, יו"ר הכנסת וראש הממשלה קוראים לאחדות: 
שבועיים לאחר הבחירות, הכנסת החדשה יוצאת לדרך - וממשלה עדיין לא נראית באופק - מה שהוביל לקריאה של בכירי המדינה לכינון ממשלת אחדות רחבה מהר ככל האפשר. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (חמישי) בטקס שלאחר השבעת חברי הכנסת החדשה שנערך בטרקלין שאגאל: "אני יכול להגיד שממשלה חזקה, כנסת תוססת ובית משפט עצמאי - אלה היסודות של הדמוקרטיה הישראלית", הדגיש נתניהו בנאומו, "אני כמובן לא פוסח על חברות וחברי הכנסת בעבר ובהווה, ואני רוצה לשלוח ברכות ואת תנחומיי לחברי הכנסת החדשים - זאת עבודה קשה, אך עם שליחות ראויה מאין כמוה".

ראש הממשלה בינימין נתניהו  (צילום: החדשות 12, החדשות12)
נתניהו בישיבת סיעת הליכוד, היום | צילום: החדשות 12, החדשות12

"הדבר הראשון שאני מאחל לכנסת החדשה היא אריכות ימים", אמר ראש הממשלה. "הכנסת מבטאת את הכרעת העם והכנסת מבטאת את רצון העם. הכרעת העם אומרת ממשלת אחדות לאומית, ממשלת אחריות לאומית – רחבה ככל האפשר של כל אלה התומכים במדינה יהודית ודמוקרטית".

"למעלה ממיליון איש הצביעו עבורי באופן ישיר אך זה לא הספיק כדי להקים ממשלת ימין וגם לבני גנץ הצביעו רבים, אך זה לא הספיק עבורו להקים ממשלת שמאל. לכן - הפתרון היחיד זה מה שהציע נשיא המדינה: ממשלת אחדות לאומית רחבה. אני קשוב לרחשי ליבם של אזרחי ישראל, אני אומר לכם בשכנוע פנימי עמוק - המדינה לא יכולה להרשות לעצמה עוד מערכת בחירות, צריך לעשות הכל ואני עושה הכל כדי להימנע מכך. חייבים להפסיק את מחול השדים של מערכת בחירות ועוד מערכת בחירות".

הנשיא ריבלין: "זו עת חירום לחברה הישראלית" 

"יקירותיי ויקיריי, תפילתי לממשלה רחבה זכתה לביקורת מימין ומשמאל", אמר נשיא המדינה בנאומו במליאה, "אני קשוב לביקורת הזאת. ממשלת אחדות היא לא הפתק שכל אזרחי שלשלו לקלפי, אני גם יודע שבמקרה ותקום ממשלה רחבה חלקכם ימצא את עצמו באופוזיציה. ואילו אני מעומק לבי ומתוקף תפקידי, אני מתבקש ומבקש להיות נשיא גם שלכם. לא רק של הרוב". 

"יש רגעים בודדים בחיים שבהם נדרש הנשיא מתוקף תפקידו להתערב, לפעול לכינונה של מערכת שמתקשה לשוב אל המסילה", הדגיש הנשיא. כפי שאמר הנשיא הרצוג כשהכריע להתערב ולהקים ממשלת אחדות, נדמה לפעמים כאילו דיבר על ימינו. גם אני כוחי מוגבל ואני יכול רק להציע לנסות לגשר ואני לא יודע אם אני המגשר המתאים ביותר למשימה, אבל אני יודע שעת צרה היא לביטחון ישראל, עת חירום לחברה הישראלית, לדמוקרטיה הישראלית, לכל הדברים שיקרים לנו". 

השבעת הכנסת ה-22 (צילום: ערוץ הכנסת)
ראש הממשלה נתניהו בישיבת הפתיחה של הכנסת ה-22 | צילום: ערוץ הכנסת



"הקמת ממשלה איננה משאלת לב חברתית, בימים אלה יותר מתמיד היא צורך כלכלי ביטחוני שכמותו לא ידענו כבר שנים רבות ויודעים זאת חברי ועדת החוץ והביטחון", הדגיש ריבלין, "לצד התסכול שמעורר בנו המבוי הפוליטי הסתום שאלינו נקלענו, תוצאות הבחירות הן גם תעודת כבוד לחברה הישראלית. הן כרטיס אדום שהוציאו אזרחי ישראל לנבחריהם, כרטיס אדום לפופוליזם, לשיטה פוליטית שניזונה מקרעים". 

"בפניכם, נבחרי הציבור, מונחת האפשרות וההזדמנות להקים ממשלה רחבה. כזאת שתאפשר לנו להשהות את המחלוקות בינינו, לעבוד בזיהוי מרחבי ההסכמה בתוכנו, לפעול למען אזרחי ישראל ולאפשר לכולנו לנשום קצת, להחלים", אמר ריבלין. 



"בממשלה כזאת", הדגיש, "לא יוכל אף צעד להתבלט על ידי ניגוח ודה-לגיטמציה של הצד השני, בממשלה כזאת יצטרכו להצטיין בהישגים שקשורים לחיים עצמם, הוזלת מעונות היום, התמודדות עם חמאס, חיזבאללה ואירן, טיפול בקשישים ונכים, שיפור איכות החיים, יצירת שוויון הזדמנויות אמיתי בפריפריה, מיגור הפשיעה והאלימות בחברה הערבית שהגיעו לכדי מצב חירום לאומי של כולנו".  

אדלשטיין לנתניהו וגנץ: "עוד לא מאוחר, אפשר להגיע לאחדות" 

לקריאתו של הנשיא הצטרף גם יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין: "אזרחי ישראל רוצים אחדות, הם רוצים שהבית הזה ישקף את המכנה המשותף ביניהם. הם רוצים שנמצא את הדרך לשלב בין סדרי העדיפויות השונים שלהם. הם רוצים שכאן, דווקא כאן, יד מושטת תמיד תמצא יד אחות".

"אחדות לאומית היא משימה קשה. נכשלנו בה כבר פעמיים בהיסטוריה. לפעמים נראה שלהשיג אותה מורכב כמו להזיז הרים. זו משימה קשה במיוחד כי אין אחדות בכאילו. אין אחדות שכוללת פסילות, אחדות עם החלק הזה אבל לא עם האחר. או שמזיזים את ההר הזה, או שלא", הוסיף.

"הכנסת הזו היא פריו של אירוע שמעולם לא התרחש בישראל: בחירות חוזרות בתוך כמה חודשים. אזרחי ישראל לא יסלחו לנו אם נדרדר אל תהום של מערכת בחירות נוספת. בל נשלה את עצמנו שנוכל לגלגל את האשמה בכך איש על רעהו, כולנו נישא בה", הדגיש יו"ר הכנסת.

השבעת הכנסת ה-22 (צילום: ערוץ הכנסת)
מליאת הכנסת ה-22. תמלא את ימיה? | צילום: ערוץ הכנסת



בדבריו, פנה אדלשטיין לראש הממשלה נתניהו וליו"ר כחול לבן, בני גנץ: "עוד לא מאוחר. לשכתי מטרים ספורים מכאן עומדת לרשותכם. שבו, שוחחו, אל תותירו אבן על אבן עד שתמצאו את נוסחת הפתרון. בוודאי שאפשר להגיע לאחדות".

בני גנץ  (צילום: החדשות 12, החדשות12)
יו"ר כחול לבן בני גנץ בישיבת הסיעה, היום | צילום: החדשות 12, החדשות12