הבחירות אמנם כבר מאחורינו, אבל היום שבו תורכב הממשלה הבאה הוא עוד רחוק. יחד עם זאת, מהנתונים שפרסם הבוקר (רביעי) המכון הישראלי לדמוקרטיה, ניתן להתחיל ולשרטט כיצד תיראה הכנסת ה-22 של מדינת ישראל.
הכירו: אלה 120 האנשים שצפויים להרכיב את הכנסת ה-22
הניתוח של ד"ר עופר קניג, עמית מחקר במכון הישראלי לדמוקרטיה, מתבסס על תוצאות האמת של הבחירות נכון לשעה 12:00 ולאחר ספירת כ-90 אחוזים מקולות הבוחרים.
מהנתונים של המכון הישראלי לדמוקרטיה, עולה כי למרות שבבחירות התמודדו 9 סיעות בלבד, המספר הנמוך ביותר אי פעם - בכנסת החדשה יהיו 20 מפלגות בסך הכול. הפער המספרי הזה נובע מהאיחודים והחיבורים הרבים שראינו לכל אורך מערכת הבחירות, שכתוצאה מהם 6 מבין הסיעות המתמודדות היו מורכבות מ-2 עד 4 מפלגות שונות. כך, לדוגמא, סיעת ימינה הורכבה ממפלגות הבית היהודי, האיחוד הלאומי והימין החדש, סיעת כחול לבן הורכבה מהמפלגות חוסן לישראל, יש עתיד ותל"מ וסיעת המחנה הדמוקרטי הורכבה מהמפלגות מרצ, ישראל דמוקרטית והתנועה הירוקה.
נתון מעניין נוסף שפרסם המכון הישראלי לדמוקטריה, הוא שבכנסת ה-22 צפויים להיות 14 חברי כנסת לא יהודים: 11 מהרשימה המשותפת, ו-3 נוספים מהליכוד, ישראל ביתנו וכחול לבן.
מהנתונים עולה עוד שמספר הנשים בכנסת הבאה צפוי לשמור על יציבות אחרי מערכת הבחירות האחרונה, עם 29 חברות כנסת שהן 24.2% מכלל חברי הכנסת. נתון זה ממקם את ישראל במקום ה-76 בעולם בייצוג הנשים בפרלמנט.
בניגוד לכל התחזיות, אחוזי ההצבעה בבחירות האחרונות מלמדות שהציבור הישראלי דווקא יצא להצביע בהמוניו. מנתוני המכון הישראלי לדמוקרטיה עולה ששיעור ההצבעה בקרב כלל האוכלוסייה עומד על 69.4%, זאת לעומת 68.5% בבחירות שהתקיימו באפריל האחרון.