בחירות 2019 מועד ב' נכנסות לישורת האחרונה בהחלט - ועדיין, יש לא מעט ישראלים שטרם החליטו למי יצביעו. ראשי המפלגות הרימו את הכפפה שזרקנו להם והסכימו להתחייב לצעד הראשון המעשי שיעשו אם וכאשר ייבחרו וישתלבו בעמדות מפתח. 

ח"כ אביגדור ליברמן, יו"ר ישראל ביתנו:

"קביעת סף הכנסה מינימלי לגמלאים על סך 70% משכר המינימום והקמת ועדה מיוחדת אשר תקבע סל מחייה בסיסי עבור גמלאים ותבחן הצמדת סל זה לאחד המדדים אשר יבטיח שמירה על הכנסה ריאלית".

 

אביגדור ליברמן (צילום: באדיבות ישראל ביתנו)
יו"ר ישראל ביתנו ליברמן: פנסיות וטיפול בחמאס | צילום: באדיבות ישראל ביתנו

איילת שקד, יו"ר ימינה:

"הדבר הראשון שאני מבטיחה לציבור זה לפעול להעברת פסקת ההתגברות, אשר מטרתה לאזן את הכוח הרב שבידי בית המשפט העליון וליצור דיאלוג חוקתי בין הרשויות שיש ביניהן הפרדה. פיסקת ההתגברות חשובה מכיוון שהיא הצעד הבסיסי אשר יאפשר לממשלת הימין למשול כמו ימין".

איילת שקד (צילום: באדיבות ימין החדש)
יו"ר ימינה שקד: נעביר את פסקת ההתגברות | צילום: באדיבות ימין החדש

ח"כ איימן עודה, יו"ר הרשימה המשותפת:

"הדבר הראשון שאעשה אחרי הבחירות זה קידום תוכנית בין משרדית למאבק באלימות בחברה הערבית. כבר בכנסת הקודמת החתמנו 65 ח"כים שתומכים במהלך, כעת נמשיך לקדם אותו כדי שנוכל לחיות בחברה ללא נשק".

איימן עודה (צילום: באדיבות חדש תעל)
יו"ר המשותפת עודה: נמגר את האלימות במגזר הערבי | צילום: באדיבות חדש תעל

השר אריה דרעי, יו"ר ש"ס:

"הדבר הראשון שאפעל לעשות הוא להעביר חוק להקמת הרשות למאבק בעוני - רשות ממשלתית שתעגן את כל הגופים הממשלתיים העוסקים בנושא ולקבוע לה יעדים ומדדים לצמצום העוני בישראל. המלחמה בעוני תהיה אחד הדגלים של ש"ס בקדנציה הבאה. את הסיוע שנתנו בקדנציה האחרונה הזה לאלה שיש להם פחות נמשיך במלוא העוצמה בקדנציה הקרובה".

אריה דרעי (צילום: באדיבות שס)
יו"ר ש"ס דרעי: נקים רשות למאבק בעוני | צילום: באדיבות שס

סגן השר הח"כ יעקב ליצמן, יו"ר יהדות התורה:

"הדבר הראשון והדחוף זה לוודא שיש סל תרופות ובתקציב הוגן. דיוני סל התרופות נפלו בדיוק בעונת הבחירות. יצאנו לדרך כי החולים לא צריכים לשלם מחיר בשל בחירות חוזרות. מיד עם חזרתי איאבק להגדלת הסל לפחות ל-700 מיליון שקל (במקום 500 מיליון כיום)".

 

יעקב ליצמן (צילום: באדיבות יהדות התורה)
יו"ר יהדות התורה ליצמן: הגדלת סל תרופות | צילום: באדיבות יהדות התורה

ניצן הורוביץ, יו"ר המחנה הדמוקרטי:

"הדבר הראשון שאנחנו מתחייבים לקדם לאחר השבעת הכנסת הוא ביטול חוק הלאום הגזעני והמפלה, ובמקומו חקיקת חוק השוויון. חוק הלאום מפריד בין האזרחים והופך חלק ניכר מהאוכלוסייה לאזרחים סוג ב'. הוא נוגד באופן מוחלט את הכרזת העצמאות בה כתוב באופן ברור שמדינת ישראל 'תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין'".

צפו בריאיון עם הורוביץ (צילום: החדשות)
יו"ר המחנה הדמוקרטי הורוביץ: נבטל את חוק הלאום | צילום: החדשות

ח"כ עמיר פרץ, יו"ר העבודה-גשר:

"רק אם העבודה-גשר תהיה חלק משמעותי בממשלה הבאה נוכל לשנות את סדרי העדיפויות של התקציב במדינת ישראל ולקיים את ההתחייבות שלנו לכיפת ברזל חברתית: העלאת שכר המינימום ל-40 שקל לשעה, הפעלת תכנית מסלול ליסינג לדירה שיאפשר לרכוש דירה בדומה לקניית רכב, חוק חינוך חינם לילדים בגילאי 0-3, תוכנית חירום לאומית לשיקום מערכת הבריאות וחוק של 0% מע"מ על 100 מוצרי יסוד. ואלה רק חלק מהנושאים עליהם אנחנו נילחם עבורכם כבר מהיום הראשון לאחר הבחירות".

עמיר פרץ (צילום: באדיבות העבודה)
יו"ר העבודה-גשר פרץ: נקים "כיפת ברזל" חברתית | צילום: באדיבות העבודה

איתמר בן גביר, יו"ר עוצמה יהודית:

"כמי שמגיע מעולם המשפט וער לבעיות השורשיות הקיימות בו, ובייחוד בבית המשפט העליון, כפי שראינו בפסילת שלושה מועמדי עוצמה יהודית לעומת אישורם של תומכי טרור מובהקים - הדבר הראשון אותו אקדם, כשזו גם תהיה הדרישה הראשונה שלנו במשא ומתן הקואליציוני, הוא לשנות את הרכב הוועדה למינוי שופטים. כיום מוצעות הרבה הצעות סרק לטיפול בשלטון בג"ץ, כאשר למעשה יש רק פתרון אחד, שהוא שניים: הוצאה מיידית של השופטים מהרכב הוועדה למינוי שופטים, שבהמשך תבוטל כליל, כאשר שופטים ימונו על ידי פוליטיקאים לאחר שיעברו שימוע; ובהמשך לכך, הוספת 15 שופטים בעלי אג'נדה יהודית ציונית לבית המשפט העליון, שיגוונו את הרכב השופטים הקיים ויעשו סוף לאג'נדה האחידה הקיימת כיום בבג"ץ".

איתמר בן גביר (צילום: עוצמה יהודית)
יו"ר עוצמה יהודית בן גביר: נטפל בשלטון בג"ץ | צילום: עוצמה יהודית

יו"ר כחול-לבן בני גנץ ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו בחרו שלא להשיב לפניית חדשות 12.