ממשלת אחדות ברוטציה – נתניהו הוא רה"מ הראשון
מה קורה: אף אחד מהמועמדים לא מחזיק ברוב ולא מצליח להרכיב ממשלה. הנשיא קורא אליו את נתניהו וגנץ ומבקש מהם להקים ממשלת אחדות. השניים מרכיבים ממשלה. נתניהו, כבעל מספר הממליצים הרב יותר, זוכה להיות הראשון בסבב.
סיכוי התממשות: בינוני. גנץ עשוי להסכים בכורח הנסיבות (תכנית המאה, איומים ביטחוניים, רצון לא לגרור את המדינה לבחירות נוספות, היעתרות לבקשת הנשיא) ויוכל להתפטר ולפרק את הממשלה אם יוגש נגד נתניהו כתב אישום.
אין ממשלה – הולכים שוב לבחירות
מה קורה: אף אחד מהמועמדים לא מחזיק ברוב ולא מצליח להרכיב ממשלה. הכנסת מתפזרת. אפשרות נוספת: נתניהו מקבל את המנדט להרכבת הממשלה, נכשל ומפזר את הכנסת כפי שעשה בבחירות הקודמות, עוד בטרם יחזיר את המנדט לנשיא.
סיכוי התממשות: בינוני. אם ייערכו בחירות נוספות נתניהו יתמודד בהן ככל הנראה כנאשם לאחר שימוע העומד בפני משפט, ולכן ייתכן שיעדיף להרכיב ממשלת אחדות. כמו כן, לא נראה כי יש רוב לפיזור הכנסת.
ממשלת אחדות ברוטציה – גנץ הוא רה"מ הראשון
מה קורה: נתניהו וגנץ מרכיבים ממשלת אחדות ומסכימים שגנץ יכהן ראשון בתפקיד ראש הממשלה.
סיכוי התממשות: נמוך. גנץ כבר הצהיר שיסכים לכהונה של נתניהו תחתיו כשר (שיחויב להתפטר במקרה של הגשת כתב אישום בעקבות הלכת דרעי-פנחסי) ואפילו ברוטציה – אם נתניהו יהיה השני בסבב (מתוך הנחה שעד אז יתברר מצבו המשפטי). נתניהו עשוי להסכים כדי להמשיך לנהל את מאבקו המשפטי בחזית הציבורית ותוך גריפת קרדיט כשר בכיר (במשרד החוץ למשל).
ממשלת אחדות בראשות נתניהו
מה קורה: לאחר שנתניהו וגנץ נכשלים בניסיונות להקים ממשלה, הם מסכימים על ממשלת אחדות בראשות נתניהו, שנהנה ממספר ממליצים גבוה יותר. בממשלה כזו עשויות להיות חברות ישראל ביתנו, העבודה-גשר או הימין החדש, אך תיתכן גם ממשלה שתורכב מהליכוד וכחול לבן בלבד.
סיכוי התממשות: נמוך. לאור השוויון במספר המנדטים בין המפלגות, גנץ צפוי לסרב לכהן בממשלת אחדות ללא רוטציה.
ממשלת ימין עם ליברמן
מה קורה: אביגדור ליברמן מגיע להסכמות עם יהדות התורה וש"ס על כל דרישותיו בנושאי דת ומדינה: חוק הגיוס, חוק המרכולים, תחבורה ציבורית בשבת, לימודי ליבה ונישואים אזרחיים. נתניהו מגבש קואליציה רחבה של 65 ממליצים ומקים ממשלה.
סיכוי התממשות: נמוך מאוד. ליברמן אמר הבוקר שהאופציה לא קיימת.
ממשלת ימין עם ח"כים מגוש השמאל-מרכז
מה קורה: נתניהו מגבש קואליציית ימין של 57 ממליצים (הליכוד, ימינה, ש"ס ויהדות התורה) ומצליח להעביר לפחות ארבעה ח"כים נוספים מכחול לבן או מהעבודה-גשר. נתניהו יוכל לנסות לפתות ח"כים לעזוב את מפלגתם תמורת תפקידים, או לנסות להביא לפירוק אחת מהמפלגות (למשל: פיצול בין העבודה וגשר או בין חוסן לישראל ויש עתיד). אפשרות נוספת היא צירופה של העבודה-גשר, כפי שנטען שעמיר פרץ יחתור לעשות - עד שפרץ נאלץ לגלח את שפמו כדי שיוכלו "לקרוא את שפתיו".
סיכוי התממשות: נמוך מאוד. נתניהו ניסה לעשות זאת בבחירות האחרונות, הן עם יו"ר העבודה אבי גבאי והן עם ח"כים מכחול לבן (כמו גדי יברקן) – ונכשל.
ממשלת ליכוד וכחול לבן ללא נתניהו
מה קורה: כמה מבכירי הליכוד – ייתכן שבתיאום עם גנץ ו/או ליברמן – מחליטים להביא להחלפת נתניהו בראשות המפלגה. הם קוראים לנתניהו להתפטר עד שיסיים את ההליך המשפטי. ההצעה מאושרת במרכז הליכוד. כחול לבן מקימה ממשלת אחדות עם הליכוד וברוטציה עם היו"ר הנבחר.
סיכוי התממשות: נמוך מאוד. הסבירות שאנשי הליכוד ייצאו נגד נתניהו בגלוי נמוכה – כל שכן לפני החלטת היועמ"ש.