ארבעה ימים לבחירות - החל קמפיין הגעוואלד: הראש הממשלה נתניהו פנה היום (שישי) למצביעי הליכוד שהגיעו להפגנת תמיכה מחוץ למעונו בבלפור ביקש מהם להצביע אך ורק לליכוד. "שלטון הימין בסכנה. כרגע הם מובילים עלינו, לפיד וגנץ, ב-4-5 מנדטים", אמר יו"ר הליכוד. הוא איים כי אם לא יצביעו ליכוד תקום ממשלת שמאל: "אם אנשי הימין לא מתעשתים והולכים כאיש אחד לקלפי ומצביעים ליכוד - תקום כאן ממשלת שמאל". חבר הכנסת מיקי זוהר הגיב בקבוצת הטלגרם של "החדשות" ואמר כי לא מדובר בקמפיין געוואלד אלא בשיקוף של סקרים פנימיים שנעשו בליכוד.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
על פי דבריו של ח"כ זוהר, מסקרים פנימיים שנעשו בליכוד, מפלגת כחול לבן מובילה ב-6 מנדטים ואילו גוש הימין עומד על 63 מנדטים. "במצב כזה", הוא אומר, "גנץ ולפיד ישכנעו את פייגלין, כחלון וליברמן להמליץ עליהם כך הם ירכיבו את הממשלה הבאה".
סימנים ראשונים לתחילתו של קמפיין הגעוואלד נראו בישיבה סגורה שהתקיימה השבוע במטה הליכוד, שהקלטה מתוכה נחשפה בחברת החדשות. בהקלטה שנחשפה תקף נתניהו את הנשיא ריבלין ואמר כי הוא יעדיף לתת לגנץ ולפיד להרכיב את הממשלה. "ריבלין רק מחפש תירוץ - פער של שניים, שלושה, ארבעה, חמישה מנדטים - והוא יפיל את זה על גנץ. זה מה שיהיה פה", איים יו"ר הליכוד. "אני רואה בימין, בליכוד, שאננות - המספרים מוכיחים את זה. לא רק שלפיד וגנץ מנצחים אותנו בסקרים כרגע, יש להם פער של עוד כמה אחוזים שיבואו להצביע, חד וחלק. אם זה נמשך כך והליכודניקים לא יוצאים להצביע, אנחנו מפסידים את הבחירות".
בלשכת הנשיא ריבלין הגיבו בחריפות לדברי נתניהו. "זהו ניסיון נוסף להטיל דופי בשיקול הדעת של נשיא המדינה באשר למימוש סמכותו החוקית", מסרו. "גם הפעם נשוב ונבהיר כי הנשיא יקבל את החלטתו כלשון החוק וכרוחו, כפי שעשו כל נשיאי ישראל בעבר. זהו ניסיון בזוי נוסף לפגוע באמון הציבור בהחלטתו הממלכתית של הנשיא לאחר הבחירות. נשיא המדינה לא יתפתה לדברי חנופה, ולא ירא ממתקפות שכאלה, החוזרות ונשנות באופן חסר אחריות ומונעות משיקולים פוליטיים ציניים".
סקרים אחרונים: כחול לבן מובילים, גוש הימין נשאר יציב
סקרי הבחירות האחרונים שפורסמו אמש במהדורה המרכזית של "החדשות", והבוקר במהדורות סוף השבוע בעיתונים "ידיעות אחרונות" ו"ישראל היום", מצביעים על כך שהמפלגה הגדולה בכנסת ה-21 תהיה כחול-לבן. למרות שנראה כי גנץ ולפיד יובילו במספר מנדטים, הפער בין הגושים נשמר עם יתרון ניכר לגוש הימין ובכל הסקרים - יותר מ-50% סבורים כי נתניהו ירכיב את הממשלה הבאה.
לפי סקר "החדשות", כחול לבן מסיימת עם 30 מנדטים, ירידה של שני מנדטים בהשוואה לסקר הקודם, והמפלגה השנייה בגודלה היא הליכוד, שנחלשת בשיעור דומה ומקבלת 26 מנדטים. העבודה בראשות אבי גבאי מתחזקת ומסיימת שלישית בגודלה עם נתון דו-ספרתי של 10 מנדטים
מפלגות חד"ש-תע"ל בראשות איימן עודה ואחמד טיבי, ויהדות התורה בראשות יעקב ליצמן, מסיימות שתיהן עם שבעה מנדטים. אחריהן, הימין החדש בראשות איילת שקד ונפתלי בנט מקבלת בסקר שישה מנדטים. כמו כן, שש מפלגות קיבלו חמישה מנדטים: ש"ס, איחוד מפלגות הימין, מרצ, זהות, כולנו וישראל ביתנו. רע"ם-בל"ד סוגרת את הרשימה עם ארבעה מנדטים, כשמפלגת גשר בראשות אורלי לוי-אבקסיס לא עוברת את אחוז החסימה ומסיימת עם 2.6%.
בסקר "ידיעות אחרונות" התוצאות לא היו שונות במיוחד: כחול-לבן עם 31 מנדטים והליכוד במקום השני עם 27 מנדטים. מפלגת העבודה רשמה עלייה של שני מנדטים מהסקר הקודם של העיתון ועומדת על 11 מנדטים. אחריה ניצבות יהדות התורה עם שבעה מנדטים, בדומה למספר המנדטים של מפלגת חד"ש-תע"ל, והימין החדש עם שישה מנדטים. איחוד מפלגות הימין, מרצ, זהות וכולנו מקבלות חמישה מנדטים כל אחת, ואת הרשימה סוגרות ישראל ביתנו ורע"ם-בל"ד עם ארבעה מנדטים.
בעיתון "ישראל היום" תוצאות הסקר מנבאות פער משמעותי בין מפלגת השלטון, שמקבלת 27 מנדטים, לעומת כחול-לבן שעומדת על 32 מנדטים. גם בישראל היום מצביעים על נתון דו ספרתי למפלגת העבודה, שמקבלת 10 מנדטים בסקר, אולם המפלגות הניצבות אחריה קיבלו דירוג מעט שונה: מרצ ויהדות התורה עם שמונה מנדטים. חד"ש-תע"ל, הימין החדש, איחוד מפלגות הימין, זהות ומפלגת כולנו עם שישה מנדטים, ואת הרשימה סוגרת ש"ס עם חמישה מנדטים. רע"ם-בל"ד, ישראל ביתנו וגשר נותרו מתחת לאחוז החסימה לפי ישראל היום.