בשורה של אירועי שבתרבות שהתקיימו היום (שבת) ברחבי הארץ המשיכו חברי כנסת במפלגת כחול לבן לתקוף את ראש הממשלה על רקע כישלונו להקים ממשלה וטוענים שהוא היה צריך להחזיר את המנדט לנשיא. במקביל, בעבודה מחממים מנועים לקראת הפריימריז לראשות המפלגה וקוראים ליו"ר אבי גבאי לפנות את מקומו לאלתר.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ח"כ רם בן ברק, מספר 26 בכחול לבן ולשעבר המשנה לראש המוסד, אמר בשבתרבות בכפר סבא כי לפני פיזור הכנסת ה-21 קיבל הצעה מפתה מבכיר בליכוד המקורב לנתניהו. "הוא הציע לי להיות שר ביטחון, ממלא-מקום ראש הממשלה ואחראי על המשא ומתן עם הפלסטינים בעקבות 'תוכנית המאה', אבל סירבתי כי מבחינתי נתניהו הוא המשחית הלאומי והמפלג הלאומי", חשף ח"כ בן ברק. "אין מצב שאשב בממשלה אחת שכל מה שהוא גורם זה לשנוא אחד את השני".
ח"כ בן ברק העריך כי חברי הכנסת בליכוד פוחדים לצאת נגד נתניהו מחשש שמרכז המפלגה יתנקם בהם. "השיקולים האישיים גוברים על השיקולים הממלכתיים, רואים את זה גם בפיזור הכנסת האחרון", אמר בן ברק. "הוא קיבל מנדט להקים ממשלה והוא לא הצליח, הוא היה צריך להחזיר את המנדט לנשיא".
בתגובה לרחשים על ביטול הרוטציה בין יו"ר כחול לבן ח"כ בני גנץ לבין מספר 2 ברשימה ח"כ יאיר לפיד בבחירות לכנסת ה-22, אמר בן ברק: "גנץ הוא המועמד של כחול לבן. לדעתי הרוטציה בינו לבין לפיד תישאר". חבר הכנסת אף הצהיר כי הוא מכוון בממשלה הבאה לתפקיד השר לביטחון הפנים.
מקום 6 ברשימת כחול לבן, ח"כ מאיר כהן, הפנה אצבע מאשימה לעבר שר האוצר משה כחלון וליו"ר העבודה גבאי והאשים אותם שמכרו את ערכיהם. בשבתרבות במודיעין התייחס ח"כ כהן גם ליו"ר ש"ס אריה דרעי ואמר: "אריה דרעי לא היה צריך לחזור לציבוריות הישראלית. אני לא אשב איתו בממשלה כי כבר הודענו שלא נשב בממשלה שיש בה שרים שעברו (עבירות - ע.ד.), וקיבלו (שוחד - ע.ד.). כאשר נחוקק את חוק הקלון, לא נוכל לשבת עם שרים כאלה".
מספר 8 במפלגתו, ח"כ עפר שלח, אמר באירוע שבת תרבות בבאר שבע כי הבחירות החוזרות מהוות הזדמנות עבור היועץ המשפטי לממשלה וכי אסור לו לדחות פעם נוספת את השימוע של נתניהו. "אני מאמין שכחול לבן תנצח בבחירות, אבל בכל מקרה חיוני לדעת אם נתניהו הולך למשפט עוד לפני שתורכב הממשלה הבאה", אמר ח"כ שלח. "כך תימנע חזרה על הביזיון שחווינו בשבועות האחרונים, ואפשר יהיה להרכיב ממשלה בישראל".
ח"כ שפיר: לקיים פריימריז עכשיו
באירוע שבתרבות בכפר סבא, התייחס ח"כ טל רוסו, מספר 2 ברשימת העבודה, למשא ומתן שניהל יו"ר מפלגתו עם נתניהו על כניסה לממשלה: "אצלי הדבר הראשון שזה המדינה, אח"כ כך המפלגה ואז אני. אם יש סיכוי להציל את המדינה, לשמור על הדמוקרטיה ולמנוע מסע בחירות נוסף לדעתי עם תוצאות גרועות יותר וחוסכת שלושה מיליארד שקלים למדינה ועוד חצי שנה של אי תפקוד, איך אפשר לא להסתכל על ההצעה. גם אם חמאס היה מציע הצעה או סוריה, היינו בודקים את זה".
על עתידה של מפלגת העבודה אמר ח"כ רוסו: "אני חושב שיש למפלגת העבודה מקום חשוב במדינת ישראל והיא צריכה להיות אלטרנטיבה לשלטון בעוד כמה שנים. אנחנו בונים את כל התהליך של המפלגה, אולי עוד נתאחד עם מפלגה אחרת, אני לא פוסל כרגע שום דבר. יש סכנה גדולה שהימין יתחזק ובעוד שלושה חודשים נוכל לקבל מפלגות שחשבנו שייעלמו מהמפה".
גם מספר 4 ברשימת העבודה, ח"כ סתיו שפיר, קראה לקיים פריימריז לראשות המפלגה באופן מיידי. "כדי להחזיר את העבודה לחיים חייבים לקיים פריימריז עכשיו", אמרה ח"כ שפיר בשבתרבות במודיעין. "גבאי צריך לפנות את מקומו מחר בבוקר ולהכריז על פריימריז פתוחים להנהגה שבהם הציבור שעתיד המדינה חשוב לו יוכל להכריע".
באשר לסגן הרמטכ"ל לשעבר יאיר גולן, ששוקל להצטרף לעבודה ואף להתמודד על הנהגתה, אמרה ח"כ שפיר: "אני מכירה אותו מעט מאוד. מהיכרותי איתו הוא נראה לי איש טוב, עם כוונות נכונות שנמצא עם הלב שלנו במקום. אבל מנהיגות נבחנת תחת אש. מנהיגות נבחנת כשעוברים מבחנים מנהיגותיים אמיתיים. את הדבר הזה רוכשים וצוברים בתוך העשייה הפוליטית".
יו"ר סיעת העבודה, ח"כ איציק שמולי, התייחס באירוע שבתרבות בתל אביב למצב מפלגתו ואמר כי העבודה נקלעה למשבר העמוק ביותר בתולדותיה. "הצעד הראשון הוא קיום בחירות כלליות להנהגתה", אמר ח"כ שמולי. "לגבי חיבורים, עדיין מוקדם לקבוע. אולי זה יקרה בהמשך ואז זה חייב להיבחן מתוך עמדה של חוזקה ולא חולשה".