על רקע כוונתו של ראש עיריית טבריה השנוי במחלוקת, רון קובי, לרוץ במסגרת רשימה חילונית בבחירות הקרובות, בישראל ביתנו עלו היום (רביעי) למתקפה חזיתית נגדו. במפלגה טענו כי קובי הוא "מועמד קש" מטעם ראש הממשלה נתניהו שמטרתו להעביר קולות מליברמן בניגוד לחוק.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
קובי עצמו עומד בפני משבר בטבריה, לאחר שלא הצליח להעביר את תקציב העירייה במועצה בפעם השלישית. הדבר אמור ליצור קשיים בהתנהלותו כראש עיר, לערב את משרד הפנים בראשות אריה דרעי ואף להעמיד את קובי בסכנת הדחה מתפקידו.
לאחרונה הודיע קובי כי הוא מתכוון לרוץ בבחירות הקרובות לכנסת, רק 7 חודשים אחרי שנבחר לראשות עיריית טבריה. קובי הכריז על מפלגתו, "הימין החילוני" - ובאופן טבעי מתחרה על קולות בימין עם מפלגת ישראל ביתנו, שנמצאת בעימות ישיר עם הליכוד וראש הממשלה נתניהו.
חבר הכנסת עודד פורר, מבכירי ישראל ביתנו, יצא הבוקר בפייסבוק למתקפה נגד קובי: "נראה שראש הממשלה נתניהו היסטרי עד כדי כך שישנו חשש שהוא מוכן אפילו לעבור על החוק ולהריץ מועמדי קש דוגמת קובי".
פורר קרא לנתניהו "לתת תשובות ברורות לתושבי טבריה ואזרחי ישראל". "ראש הממשלה נתניהו ורון קובי יודעים שאין לו שום סיכוי להיבחר לכנסת. השאלה המשמעותית ביותר היא האם ראש הממשלה הבטיח לו, בתמורה להתמודדותו, תפקיד לאחר הבחירות?", כתב. "או שאולי הבטיח לו שיפעיל לחץ על שר הפנים, אריה דרעי, כדי שזה יימנע מלהפעיל את סמכותו וימנע את פיטוריו של קובי מתפקיד ראש העיר".
מהליכוד נמסר בתגובה: "הליכוד וראש הממשלה אינם עומדים מאחורי החלטותיו של רון קובי שפועל באופן עצמאי".
כך בליכוד ינסו לנצח את ליברמן
אמש פורסם במהדורה המרכזית כי בליכוד יוזמים מדיניות חדשה כלפי ישראל ביתנו לקראת קמפיין הבחירות, ופועלים ולהוריד אותם מסדר היום והעיסוק התקשורתי. במפלגת השלטון הוחלט להפסיק לתקוף את ליברמן, ובמקום - פשוט להתעלם ממנו.
חילופי ההאשמות החלו מייד לאחר שהכנסת פיזרה את עצמה, ובליכוד ישר הפנו את האש לכיוונו של ליברמן. התקווה מבחינת הליכוד הייתה שהמתקפות הללו יצליחו להוריד את ישראל ביתנו מתחת לאחוז החסימה. אלא מה שקרה זה כנראה תוצאה הפוכה: חלק מהסקרים מצביעים על התחזקות של ישראל ביתנו, ולכן הוחלט לשנות את הטקטיקה.
אם עד כה בליכוד תקפו את ליברמן ומתחו עליו ביקורת חריפה ביותר תוך האשמות שהוא חבר למחנה השמאל, בליכוד עוברים להתעלמות גורפת. הסיבה הראשונה להחלטה היא ניסיון להוריד מסדר היום את נושא הדת והמדינה, שמסתמן שיהיה הנושא העיקרי שיעסקו בו בבחירות הקרובות, והשנייה היא לשמור - למרות הכול - פתח אפשרי כלשהו לשיתוף פעולה אחרי הבחירות.