את העמדות הפוליטיות שלהם אתם כנראה כבר מכירים – אבל מה אתם לא יודעים על מי שעשויים להפוך ל-120 המחוקקים בכנסת ה-21? ליקטנו עבורכם כמה פרטי טריוויה על המתמודדים על הקול שלכם.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
יפעת שאשא-ביטון, המכהנת כיום כשרת השיכון והבינוי ומתמודדת במקום 3 ברשימת כולנו, היא לא רק דוקטור לחינוך - אלא גם זמרת, שהוציאה לא פחות משלושה סינגלים בתחילת העשור הקודם. פרט מידע זה עשוי לעניין את ר'דיר כמאל מריח, מספר 25 ברשימת כחול לבן, שהנחתה בעבר את תחרות השירה "הערביזיון".
מירב כהן, מקום 17 ברשימת כחול לבן, כבר התמודדה בעבר לכנסת בשנת 2013, מטעם מפלגת התנועה. אולם את יום הבחירות עצמו פספסה, שכן בילתה במהלכו בחדר הלידה כשילדה את בתה הבכורה. אם הפעם כן תיכנס לכנסת, תוכל להחליף חוויות עם סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי, מקום 17 ברשימת הליכוד, שילדה את בתה הבכורה ביום סגירת מושב החורף של הכנסת ה-19.
למנהלי חדר הכושר של הכנסת כדאי לשקול להקים מתחם אימונים לאמנויות לחימה במשכן: במקום השישי ברשימת ישראל ביתנו נמצא חמד עמאר, המחזיק בחגורה שחורה בקראטה. הוא מצטרף בכך ליאיר לפיד, מספר 2 ברשימת כחול לבן, שמחזיק גם הוא בחגורה שחורה בקראטה, וליואל רזבוזוב, מספר 18 בכחול לבן, חבר הכנסת בהווה שהיה אלוף אירופה בג'ודו בעבר.
בפוליטיקה הוא אולי נחשב מיינסטרים, אבל כשזה מגיע לכדורגל, יו"ר כחול לבן בני גנץ הוא נישתי להפליא ואוהד של הפועל פתח תקווה. אוהד נוסף של הפועל – הפעם הפועל תל אביב – הוא במפתיע השר יריב לוין (מקום שביעי בליכוד), שירש את אהבתו לקבוצה מאביו, חתן פרס ישראל לבלשנות ואיש מפא"י, פרופ' אריה לוין.
מספר 4 בכחול לבן, גבי אשכנזי, אף שיחק כדורגל בקבוצת הנוער של מכבי רמת עמידר. סגן השר אלי בן דהן, מקום 27 ברשימת הליכוד, שיחק בקבוצת הצעירים של הפועל באר שבע.
יאיא פינק, מקום 12 ברשימת העבודה, הוא לא רק אוהד אלא מבעלי קבוצת הפועל קטמון, קבוצת האוהדים הראשונה בכדורגל הישראלי - זאת למרות שלו עצמו יש היסטוריה דווקא כשחקן כדורסל. על כולם יכול לנצח יבגני סובה, מספר 3 ברשימת ישראל ביתנו ומשדרני יורו 2012 בערוץ 9.
יו"ר מפלגתו של סובה, אביגדור ליברמן, מעדיף דווקא טניס, אותו הוא משחק על בסיס קבוע. ומה עם ספורט ימי? מוזמנים לפנות לקרן ברק, מספר 24 בליכוד, שבזמנה הפנוי אוהבת לצלול.
גם לענף הכדורסל יש נציגות: מיקי זוהר, מספר 26 בליכוד, שיחק בעבר במכבי קריית גת ובהמשך אף ניהל את הקבוצה. אם אתם דווקא מעדיפים לרקוד, שקלו להצטרף לבית הספר למחול מודרני שהקימה קטי שטרית, מספר 31 בליכוד, בכפר סבא.
האוכל של מזנון הכנסת לא מלהיב מספיק? אל חשש: בועז טופורובסקי, מספר 30 ברשימת כחול לבן, נשוי לשלי הרמן שכיכבה בעונה השלישית של "מאסטר שף". היא יכולה להחליף מתכונים עם אילן גילאון, מספר 2 במרצ, שבעבר היה בעלי המסעדה "בית העם" בעירו אשדוד, שבה מדי המלצרים היו במדי תנועות נוער.
בשביל הפוגה אמנותית, אפשר לגייס את חלק מהמתמודדים עם עבר על המסכים: משה אבוטבול, המתמודד במקום התשיעי במפלגת ש"ס, השתתף בעבר בשלל סרטים המיועדים למגזר החרדי. לצדו יכולה לככב מהרטה ברוך-רון, שמתמודדת במקום השישי ברשימת מרצ, ששיחקה בעבר בטלנובלה "מיכאלה" ובסדרת הילדים "האי".
ברוך-רון עשויה להיות זכורה לכם גם מתוכנית המציאות "השגריר", במסגרתה הגיעה למקום השני - אבל היא ממש לא היחידה עם היסטוריה בריאליטי: חברת הכנסת מירב בן ארי, מקום שישי ברשימת כולנו, זכתה בריאליטי "דרוש מנהיג" בשנת 2005. השרה גילה גמליאל, מקום 10 ברשימת הליכוד, השתתפה בתכנית הדוקו-ריאליטי "שש אמהות".
חגי רזניק, הממוקם במקום הרביעי ברשימת גשר, אמנם לא השתתף בתוכנית מציאות – אבל לגמרי יכול היה: בנעוריו הוצא בצו שופט מביתו לאחר שמשפחתו הוגדרה מסוכנת, ובהמשך מצא עצמו גר ברחוב. גם אופיר סופר, מספר ארבע ברשימת איחוד מפלגות הימין, לא השתתף בתוכנית מציאות – אבל בן דודו הוא אלירז שדה, זוכה "האח הגדול" ומגיש "הליכוד TV".
עוד לפני שהגיעו לכנסת, לרבים מהמחוקקים בעבר, בהווה ואולי גם בעתיד, היו עבודות זוהרות הרבה פחות. משה פייגלין, יו"ר מפלגת זהות, תחזק בניינים גבוהים כשהקים את חברת גלישת המצוקים הראשונה בישראל לאחר שחרורו מצה"ל. מירב בן ארי העדיפה לחסוך כסף ללימודים באמצעות מכירת תכשיטים בבסטה ביפן.
חברת הכנסת טלי פלוסקוב, מקום 5 ברשימת כולנו, עבדה כחדרנית בבית מלון ובהמשך כמטפלת בבית אבות, ואילו יואב גלנט הלך לחטוב עצים באלסקה כשפרש מצה"ל ב-1982. נפתלי בנט, יו"ר הימין החדש, מימן את לימודיו האקדמיים בעבודות גננות - אולם נזהר שלא לאכול קיווי, אליו הוא אלרגי. גם חבר הכנסת מוטי יוגב, מקום 3 ברשימת איחוד מפלגות הימין, התפרנס בעבר מגינון ואף הדריך בחוגי סיור.
מי שעבודתם בשנותיהם הצעירות היו זוהרות קצת יותר הם יאיר לפיד ומיקי חיימוביץ', מספר 7 ברשימת כחול לבן. לא, לא מדובר רק בהיסטוריה שלהם על המסך הקטן: לפיד בילה את שנות ה-80 כמפיק ועורך סרטים בלוס אנג'לס, ואילו חיימוביץ' שימשה דיילת בחברת אל-על לאחר שחרורה מצה"ל, זמן קצר לפני שהחלה לעבוד כתחקירנית בערוץ הראשון.