גורמים בשתי המפלגות הגדולות - הליכוד וכחול לבן - בודקים, ביחד ולחוד, את האפשרות לבטל את החוק לפיזור הכנסת ולהמשיך בכנסת הנוכחית בלי צורך ללכת לבחירות בספטמבר. כך פורסם הערב (ראשון) במהדורה המרכזית. לפי הפרשנות הזו, אם 80 חברי כנסת יצביעו בעד ביטול פיזור הכנסת, אז החוק שעבר לפני שלושה שבועות מתבטל - ועמו גם מערכת הבחירות כולה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
השלב השני בתכנית הזאת, אם תצא לפועל, תהיה הקמת ממשלת אחדות של הליכוד ושל כחול לבן, כשגישושים ברוח זו כבר היו עוד ביום פיזור הכנסת. לפיד שלל אז על הסף, אבל רוב צמרת כחול לבן דווקא הייתה - ועודנה מוכנה - לשקול שותפות עם נתניהו בנסיבות מסוימות.
גורמים בסיעות נוספות בכנסת טענו כי הצדדים גיששו גם אצלם אם יתמכו בביטול הבחירות, וראשי שלוש מפלגות טענו כי "דיברו איתנו בשבועות האחרונים מטעם הליכוד וכחול לבן על האפשרות שנתמוך בביטול הבחירות". לדבריהם, הם לא פסלו את המהלך.
אלא שגם במקרה הזה עדיין אין 80 חברי כנסת, זאת משום שהליכוד, כחול לבן וכולנו - עם 74 מושבים בלבד, ועדיין יהיה צורך בגיוס של 6 חברי כנסת נוספים. יש גם מישהו שמרחיק לכת עוד יותר: מיכל רוזנבוים, שהייתה מועמדת מטעם הליכוד לתפקיד מבקר המדינה, מסתובבת בין הליכוד, כחול לבן והעבודה עם פרשנות עוד יותר מקלה - שלפיה גם 61 חברי כנסת מספיקים כדי למנוע בחירות.
גם נתניהו וגם גנץ לא מעורבים במגעים, וההיגיון ברור: הליכוד שילם מחירים פשוטים על ניהול המשא ומתן עם גבאי ומותר להניח שיידרשו לסוגיה רק אם זו תהיה עסקה מוגמרת. לא ברור מה הסיכויים של היוזמה להבשיל, אבל מהעובדה שכבר שבועיים בשתי המפלגות הגדולות דמויות דומיננטיות עוסקות בה, אפשר להבין עד כמה הם מבינים שיש להם הרבה מה להפסיד בבחירות האלה.
מכחול לבן נמסר בתגובה: "יש רק אפשרות אחת לביטול הבחירות - נתניהו יתפנה לטפל בענייניו המשפטים וכחול לבן תוביל ממשלה רחבה".