5 ימים לבחירות: סקר הבחירות האחרון של החדשות עד לבחירות שפורסם הערב (חמישי) במהדורה המרכזית מעלה כי אילו הבחירות היו מתקיימות היום, כחול לבן בראשות בני גנץ ויאיר לפיד הייתה המפלגה הגדולה ומצליחה לשמור על פער של ארבעה מנדטים על פני הליכוד בראשות בנימין נתניהו ביחס לסקר הקודם. גם הפער בין הגושים נשמר עם יתרון ניכר לגוש הימין, ונתניהו מוביל על גנץ בפער מזערי בהתאמה לראשות הממשלה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

בסקר נרחב, שערכו ד"ר מינה צמח ומנו גבע ממכון "מדגם" בשיתוף "אייפנל", השתתפו פי שניים מכמות הנשאלים בסקרים שנערכו עד כה. מתוך 8,594 נשאלים השיבו על הסקר 1,290 משתתפים, המהווים מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה.

לפי הסקר, כחול לבן מסיימת עם 30 מנדטים, ירידה של שני מנדטים בהשוואה לסקר החדשות הקודם. המפלגה השנייה בגודלה היא הליכוד, שנחלשת בשיעור דומה ומקבלת בסקר 26 מנדטים.

1094793 (צילום: חדשות)
צילום: חדשות

העבודה בראשות אבי גבאי מתחזקת ומסיימת שלישית בגודלה עם נתון דו-ספרתי של 10 מנדטים. מפלגות חד"ש-תע"ל בראשות איימן עודה ואחמד טיבי ויהדות התורה בראשות יעקב ליצמן מסיימות שתיהן עם 7 מנדטים. אחריהן, הימין החדש בראשות איילת שקד ונפתלי בנט מקבלת בסקר 6 מנדטים.

1094888 (צילום: חדשות)
צילום: חדשות

בסקר האחרון שנערך על-ידי חברת החדשות, עד למדגם בערב הבחירות בשעה 22:00, לא פחות משש מפלגות מקבלות 5 מנדטים: ש"ס, איחוד מפלגות הימין, מרצ, זהות, כולנו וישראל ביתנו. רע"ם-בל"ד סוגרת את הרשימה עם 4 מנדטים, כשמפלגת גשר בראשות אורלי לוי-אבקסיס לא עוברת את אחוז החסימה ומסיימת 2.6%.

1094825 (צילום: חדשות)
צילום: חדשות

מבחינת החלוקה לגושים, אין שום שינויים בפער של הסקר הקודם. גוש הימין שומר על כוחו ומקבל 52 מנדטים. גוש המרכז-שמאל מקבל 45 מנדטים, החרדים מסיימים עם 12 והערבים עם 11 מנדטים.

מי ירכיב את הממשלה הבאה?

באשר לשאלה "מי אתה רוצה שיהיה ראש הממשלה לאחר הבחירות הקרובות?", נתניהו עדיין המועמד המוביל, אך מגמת ההיחלשות שלו נמשכת. הירידה מגיעה על אף שורת ההישגים המדיניים האחרונים ובהם ההכרה האמריקנית בריבונות הישראלית ברמת הגולן והשבת גופתו של זכריה באומל ז"ל, אחד מנעדרי הקרב בסולטן יעקוב, בסיוע ממשל פוטין.

לפי הסקר, נתניהו נחלש ב-2% ומקבל 36% תמיכה. בני גנץ נחלש אף הוא באחוז ל-35%, אך סוגר כמעט לחלוטין את הפער עם נתניהו. 18% מהנשאלים השיבו "אף אחד מהם", גידול של 3% מהסקר הקודם, ו-11% השיבו "לא יודע".

1094874 (צילום: חדשות)
צילום: חדשות

למרות הפער המזערי בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, במענה לשאלה "ללא קשר לדעותיך, מי אתה חושב שירכיב את הממשלה הבאה לאחר הבחירות הקרובות?", 58% השיבו שנתניהו ירכיב את הממשלה, לעומת בעוד 21% בלבד שהשיבו שגנץ יעמוד בראשה. 17% השיבו "לא יודע" ו-4% ענו "אף אחד מהם".

הסקר מעלה כי הציבור טרם החליט מה דעתו לגבי האפשרות לכונן ממשלת אחדות לאחר הבחירות. אמנם 37% הביעו תמיכה ברעיון לעומת 26% שהתנגדו, אך 37% ענו "לא יודע".

הודעות טקסט, אייפון, סלולר, טלפון נייד (צילום: רויטרס, חדשות)
האייפון פופולרי יותר בקרב מצביעי כחול לב | צילום: רויטרס, חדשות

שאלה נוספת שנכללה בסקר ביקשה לבדוק באילו סוגי מכשירים סלולריים מחזיקים המצביעים. 69% מכלל הנשאלים השיבו שהם מחזיקים בטלפון מסוג אנדרואיד, לעומת 17% בעלי אייפון. 7% ציינו שהם מחזיקים בטלפון שאינו סמארטפון ו-2% כלל לא מחזיקים בטלפון. 5% השיבו "לא יודע".

בפילוח לפי מפלגה, 18% ממצביעי כחול לבן השיבו שיש להם אייפון לעומת 9% ממצביעי הליכוד. לגבי אנדרואיד, 71% ממצביעי כחול לבן ענו שהם מחזיקים במכשיר מסוג זה, לעומת 83% בקרב מצביעי הליכוד. רק אחוז אחד ממצביעי כחול לבן ענו שיש להם טלפון שאינו סמארטפון, לעומת 5% בליכוד.

4% ממצביעי כחול לבן ענו שאין להם טלפון נייד, לעומת אפס משיבים בקרב מצביעי הליכוד. 6% ממצביעי כחול לבן השיבו "לא יודע" לעומת 3% בליכוד.

הסקר נערך על ידי מינה צמח ומנו גבע ממכון המחקר מדגם בשיתוף "אייפנל" עבור חברת החדשות וכלל 1,290 נשאלים, מתוך 8,594 שהתבקשו להשתתף, במדגם מייצג של האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה. איסוף הנתונים התבצע בשילוב של ראיונות טלפוניים ותשאול אינטרנטי בשיטות סטטיסטיות מקובלות. הנתונים בסקר נאספו ביומיים האחרונים (3-4 באפריל, 2019). טעות הדגימה המרבית בו עומדת על 2.8%.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו