אחרי שפורסמו תוצאות הפריימריז במפלגת הליכוד, יכולים הנבחרים המובילים לבסס שאיפות לקראת היום שאחרי הבחירות הארציות. כל זאת בתקווה שמפלגתם אכן תהיה זו שתרכיב את הממשלה. אז מי רוצה מה - ומה הסיכויים שלהם לקבל זאת?
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
במקום הראשון בפריימריז זכה יו"ר הכנסת לשעבר יולי אדלשטיין. אדלשטיין ישמח לשמור על התפקיד הממלכתי, ולהחזיק במעמד היו"ר גם בכנסת הבאה. ככל הנראה ישנה הבנה שקטה בינו לבין אנשי ראש הממשלה, כי הוא מאמין שיקבל את התפקיד.
במקום השני בפריימריז, השלישי ברשימת המפלגה, נמצא ישראל כץ. בהתאם למיקומו הגבוה שואף כץ לקבל את אחד משני התיקים המרכזיים: הביטחון או החוץ. כץ מחזיק בתפקיד שר התחבורה מזה 3 קדנציות, וכבר לאחר הבחירות הקודמות ב-2015 הוא קיווה לעזוב את התפקיד ו"להשתדרג". בנוסף, הוא קיבל הבטחה מנתניהו למינוי טוב יותר הפעם.
גם גלעד ארדן, שהגיע למקום השלישי בפריימריז, מחזיק בהבטחה מנתניהו לתיק "משמעותי" יותר. למרות זאת שאיפותיו צנועות יותר: ארדן העביר קדנציה סוערת בתור השר לביטחון הפנים, בתוכה סאגת המינויים שכשלו למפכ"לות המשטרה, ובכל זאת הוא מוכן לשוב למשרד גם בממשלה הבאה.
ארדן ישמח כמובן לקבל את משרד החוץ, אך הוא יודע שסביר יותר שאת התיק הבכיר יקבלו שותפות קואליציוניות. הוא מוכן להתפשר, ומלבד ביטחון הפנים, יסכים לקבל גם את החינוך או המשפטים. יש לזכור כי ארדן אמנם זכה במקום ה-3, אך ללא קולות הליכודניקים החדשים הוא היה זוכה במקום הראשון.
המיקום ברשימה לא מעיד על רמת הבכירות בממשלה
גם נבחרים במקומות נמוכים יותר ברשימה מצפים לתיקים משמעותיים: יואב גלנט, שהעביר את הקדנציה הנוכחית כשר השיכון והבינוי מטעם מפלגת כולנו, שואף לקבל את תיק הביטחון. זאת למרות שהגיע רק למקום ה-7 ברשימה. שרת התרבות מירי רגב הגיעה למקום 7, האישה הגבוהה ביותר ברשימה, והיא מקווה לקבל את התיק לביטחון הפנים. יריב לוין, שהגיע למקום 8, שואף לתיק המשפטים.
חשוב לציין שעד כה בממשלות נתניהו אין מתאם בין המיקום ברשימה לבין רמת הבכירות של התיק. דוגמא לכך היא ארדן, שזכה בבחירות הקודמות במקום הראשון ברשימת הליכוד אך קיבל את תיק ביטחון הפנים שאינו נחשב בכיר במיוחד.