זעם ב"כחול לבן" על פרשת הפריצה לטלפון הנייד של בני גנץ: שותפיו למפלגה של הרמטכ"ל לשעבר זעמו על כך שגילו את הפריצה למכשירו הסלולרי של יו"ר המפלגה מהדיווח במהדורה המרכזית של החדשות 12, ולא עודכנו על כך מראש. משכך, כינס גנץ את שלושת חבריו להנהגת המפלגה - הרמטכ"לים לשעבר משה יעלון וגבי אשכנזי ויו"ר "יש עתיד", יאיר לפיד - לדיון מיוחד. אחר הצהריים צפוי גנץ להתייצב מול המצלמה ולענות לשאלות עיתונאים.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
אמש פורסם כי שני בכירים בשב"כ פנו לפני חמישה שבועות למועמד לראשות הממשלה בני גנץ והודיעו לו שאחד מהמכשירים הסלולרים שברשותו נפרץ על ידי מערך סייבר אירני. הם אמרו לו שתכולתו, כולל פרטיו האישיים ותכתובות נמצא עכשיו בידיים העוינות ביותר. הבכירים בשב"כ אמרו לגנץ שיפעל על פי הבנתו.
הפגישה בין השב"כ לגנץ התקיימה במהלך הימים הסוערים של תחילת דרכו הפוליטית, ובה הוזהר גנץ שעליו לצאת מנקודת הנחה שכל פריט רגיש על הטלפון עשוי לשמש נגדו בעתיד אם ישמש בתפקיד ממלכתי בכיר והם השאירו בידיו את הדרך כיצד לפעול. בעקבות החשיפה ולאחר פניית החדשות לקבלת תגובה - גנץ ביטל סיור ברים שתכנן לקיים הערב במסגרת קמפיין הבחירות של "כחול לבן".
מדובר ביכולות סייבר מתקדמות מאוד שיש בידי האירנים. זה לא חדש ומדובר במאמץ גדול מאוד להגיע ליכולות הללו ולנסות לאסוף מידע על אנשים בכל העולם, כמובן ישראל היא יעד מרכזי להתקפות מסוג זה. מדובר בכלי תקיפה שמקבלים בהודעת וואטסאפ, סמס או מייל, וכשפותחים אותן הכלי מאפשר השתלטות מרחוק על המכשיר והוא שואב ממנו את כל המידע.
בכירים לשעבר בישראל, ראשי ממשלה, שרי ביטחון ורטמכ"לים, כבר לא זוכים לאבטחה אחרי שהם מסיימים את תפקידם אלא אם יש עליהם התרעה ממוקדת, והם גם לא נהנים יותר מטלפונים מוצפנים ומאובטחים ולכן הם הופכים למטרות חשופות, גם לאיסוף של מידע וגם לניסיונות סחיטה.
ההנחה כעת היא שאין מידע מסווג בטלפון הזה - אבל אין ספק שכל מידע שנמצא עליו מעניין את גופי הביון ברחבי העולם, כמובן את גופי הביון האירנים, וזה יכול לשמש אותם בעתיד, במיוחד כשמדובר באדם שייתכן שאחרי הבחירות ימונה לשר ביטחון או אפילו עשוי להיבחר לראשות הממשלה.
במערכת הפוליטית מיהרו להגיב גם כן על הידיעה. "אין מה להתרגש - אין במכשיר דבר שעלול לסכן את ביטחון המדינה", הרגיע שר הביטחון לשעבר, אהוד ברק.
יו"ר מרצ לשעבר, זהבה גלאון, האשימה את נתניהו בפרסום ההדלפה: "זו בוודאות הדלפה של רה"מ נתניהו ואבדן מוחלט של שיקול דעת מצד האיש שאמון על ביטחון המדינה ואמור להפריד בין זה לבין ההישרדות הפוליטית והמשפטית שלו".
ממפלגת "כחול לבן" נמסר בתגובה לידיעה אמש: "איננו מגיבים לסוגיות המצויות בליבת ביטחון המדינה. יש להדגיש שהאירוע המדובר התקיים כארבע שנים לאחר סיום כהונת הרמטכ"ל גנץ ומעלה תהיות רבות על תזמון פרסומו כעת". בשב"כ בחרו שלא להתייחס.