עימות סוער וחריג בין חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' ונשיאת בית המשפט העליון השופטת אסתר חיות. במהלך דיון בדבר פסילתו של חבר מפלגת עוצמה יהודית הד"ר מיכאל בן ארי ביקש חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ', שנכח במקום לדבר וקרא קריאות מיציע האולם ודרש שהנשיאה תכבד את הכנסת וחבריה. הנשיאה חיות שהופתעה מההתפרצות דרשה: "אדוני לא יצעק, אנחנו מאוד מכבדים את הכנסת".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
"אתם לא", ענה סמוטריץ'. "נושא הדיון הם חברי כנסת, תכבדו אותנו, עולים לכאן לרגל. אתם מזלזלים בנו". השופטת חיות, שככל הנראה איבדה את סבלנותה העירה בחריפות לחבר הכנסת: "אדוני לא יעיר הערות בלי רשות. אתם באמת חושבים שאתם בכנסת, שם יש הערות ביניים וכאן לא מקובל".
השופטת חיות המשיכה ותקפה: "זה לא זלזול ולא חוסר כבוד, אדוני בוחר לקחת את הדברים למקומות לא ראויים. אני לא צריכה להבהיר לאדוני כלום". חבר הכנסת סמוטריץ' לא נשאר חייב וענה: "לא לי, את צריכה להבהיר לציבור. תודה על ההבהרה".
לאחר הוויכוח הקולני בין חבר הכנסת לנשיאת העליון, גם חברת הכנסת סתיו שפיר התפרצה לדברים ודרשה להשמיע את דבריה. בשלב הזה השופט פוגלמן איבד גם הוא את סבלנותו: "אין פה אנרכיה, אתם רוצים תקדימים לדברים שלא יהיו". הנשיאה חיות התערבה פעם נוספת וקבעה: "הפוליטיקאים לא ידברו כאן - מלבד בן ארי שהדיון בעניינו".
כמעט מיד לאחר הדיון הסוער, פנה סמוטריץ' לרשתות החברתיות וצייץ: "תווי הפנים של השופטים אומרים הכל. הזלזול, הזחיחות וההתנשאות שלהם על חברי הכנסת שנמצאים כאן באולם (משני הצדדים של המפה הפוליטית) מלמדים יותר מכל על התיקון הדחוף שצריך לעשות בבית המשפט העליון. הם התרגלו להיות מעל כולם, לאף אחד אסור להפריע להם חלילה. לא עוד".
"מה שהכי מסמל את הניתוק והאגו של העליונים זה אבדן העשתונות של פוגלמן כשסתיו שפיר ועיסאווי פריג' קמו והעיזו לבקש רשות דיבור", הוסיף חבר הכנסת. "כב' השופט התחיל לצרוח ולדפוק על השולחן בזעם כאילו מישהו נגע לו בקודש הקודשים. הכנסת ופניה העתידיות עומדות כאן לדיון ומעורבות של ח"כים בדיון הכי לגיטימית בעולם".
הדיון החל לסעור עוד קודם לכן כשהרוחות התלהטו ובשלב מסוים פנה השופט לבן ארי ואמר: "נשף המסכות הוסר. אתה טוען למאבק בין תנועות לאומיות ועל רקע הקשר", הוסיף השופט פוגלמן. "איך זה קשור להתנגדות החריפה שלו לזכות של ערבים לגור בעפולה. זה מוכיח שיש לו התנגדות לזכות הבסיסית של הערבים לגור באזור אורבני".
בהמשך גם השופט קרא התקומם בעקבות הדברים של בן ארי. "מי קובע את הנאמנות?", שאל. "בן ארי קובע את הנאמנות? מי שמו, ועל סמך מה?". השופט קרא המשיך: "לצורך המילון והבנת השפה של בן ארי, רציתי לשאול (מצטט פוסט - י.ש): 'די לכיבוש המוסלמי בארצנו... כי אם לא נגרש את הערבים שבתוכנו'". בן גביר, חבר מפלגתו של בן ארי, התקומם: "הטעו אתכם. זה אחד בשם יורם אליאס. הוא לא מעוצמה יהודית".
"פסילת מועמדותו היא צעד נדיר, מחייב זהירות, אבל אנחנו ניצבים בפני מקרה קיצוני", אמר עו"ד הרב גלעד קריב שייצג את העותרים. "שלילת קיומה של מדינת ישראל והסתה לגזענות הן עילות הפסילה. הונחה תשתית ראייתית שמצביעה על מצע מפלגת עוצמה - משנה פוליטית של מדינת לאום יהודי ולא מדינה דמוקרטית. מפלגת עוצמה יהודית רוצים לשנות בחוק את סמכות בג"ץ שמחריבה את המדינה".
תגובת עו"ד יצחק בם המייצג את מיכאל בן ארי: "ניסינו להסביר לבית המשפט כי הדרישה שאזרחי ישראל יהיו נאמנים למדינת ישראל ולא יזדהו עם התנועה הלאומית הנלחמת נגד הציונות איננה גזענות. איני יודע אם טענותינו נפלו על אזניים קשובות, אך אני מקווה שמי שנתנו לעזמי בשארה ולחנין זועבי כרטיס כניסה לכנסת לא יפסלו את מיכאל בן ארי".